Φαντάζει σίγουρα παράδοξο ένα ξενοδοχείο με μόνο ένα δωμάτιο, ειδικά όταν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολυτελή καταλύματα με όλες τις ανέσεις. Κι όμως το Eh’häusl Hotel στο Amberg της Γερμανίας κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες ως το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο!

Το Eh’häusl Hotel είναι εύκολο να το προσπεράσετε, αφού βρίσκεται στριμωγμένο ανάμεσα σε δύο σπίτια, ωστόσο είναι από τα πιο διάσημα, καθώς κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες ως το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο.

- Advertisement -
Μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο

53 τ.μ. σε ένα ιστορικό κτήριο 280 ετών

Η μοναδική ιστορία του περίεργου ξενοδοχείου Eh’häusl το καθιστά ιδανικό ρομαντικό προορισμό. Το 1728 όταν κατασκευάστηκε στο Amberg τα ζευγάρια που επιθυμούσαν να παντρευτούν έπρεπε να παρέχουν αποδείξεις γαιοκτησίας στην πόλη. Κάτι που απέκλειε τους φτωχούς από τον γάμο.

Δείτε και το εκπληκτικό ξενοδοχείο στην Ελβετία που δεν έχει…τοίχους! (photos)

Είσοδος και εσωτερικό από το Eh’häusl  στη Γερμανία

Ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας κατάφερε να βρει παραθυράκι στον νόμο για τους ανθρώπους που δεν είχαν ιδιοκτησία. Έχτισε ένα σπίτι 53 μόλις τετραγωνικά σε ένα σοκάκι 2,5 μέτρων και το πούλησε σε ένα ζευγάρι που ήθελε να παντρευτεί. Μετά τον γάμο το ζευγάρι το πούλησε σε άλλο ζευγάρι και πάει λέγοντας η ιστορία των αγοραπωλησιών…

Το “σπίτι του γάμου” και η δημοφιλία του

Το όνομα του ξενοδοχείου σημαίνει “σπίτι του γάμου”, κάτι που επεξηγεί και την αρχική του χρησιμότητα. Το μίνι ξενοδοχείο των 280 ετών διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι με τζάκι, ένα δεύτερο σαλόνι και ένα μπάνιο με μπανιέρα υδρομασάζ.

Το δωμάτιο στο μικρότερο ξενοδοχείο

Πρόκειται για ένα κουκλίστικο ξενοδοχείο που παρέχει όλες τις ανέσεις και μπορεί να ικανοποιήσει και το πιο απαιτητικό… ζευγάρι, καθώς ενδείκνυται για διαμονή ζευγαριών. Η διανυκτέρευση πάντως είναι λίγο ακριβή, καθώς κοστίζει περί τα 240 ευρώ τη βραδιά.

Το μπάνιο στο ξενοδοχείο των 53 τετραγωνικών
Λεπτομέρεια από το μπάνιο στο Eh’häusl
Το καθιστικό στο Eh’häusl  στη Γερμανία
Η είσοδος στο Eh’häusl το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο

Το βίντεο που ακολουθεί κάνει μια περιήγηση στο εσωτερικό του μικρότερου ξενοδοχείου στον κόσμο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ