αεροπλάνο στον αέρα
- Advertisement -

Η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο ήταν από την Qatar Airways και καταργείται μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Επίσης, μην χάσετε τη δωρεάν ξενάγηση στα μέγαρα της Αθήνας την Κυριακή 24/11!

Η πτήση της Qatar Airways διαρκούσε εννιά λεπτά και «ένωνε» το Μάαστριχτ με την Λιέγη. Δηλαδή κάποιος, μόλις, σε εννιά λεπτά θα μπορούσε να αλλάξει χώρα και να ταξιδέψει από την Ολλανδία στο Βέλγιο και αντίστροφα.

Παρ’όλα αυτά, η διαδικασία προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών επιβαρύνουν το περιβάλλον. Κάπως έτσι, πολλές ΜΚΟ που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος άσκησαν έντονη κριτική για την ύπαρξη μίας τόσο σύντομης πτήσης που μολύνει τόσο πολύ το περιβάλλον.

Η «κορυφή» τον διαμαρτυριών «έφτασε» στις 10 Νοεμβρίου. Όταν μία ομάδα ακτιβιστών πέταξε 150 κιλά σκουπιδιών μπροστά από το αεροδρόμιο της Λιέγης. Αυτό έγινε σαν μία έκφραση διαμαρτυρίας για την οικολογική ζημιά που προκαλεί η σύντομη πτήση.

Η Ρόδος αναζητεί νέο τουριστικό μοντέλο - Νέοι επιχειρηματίες στο πλάνο με νέες ιδέες

Έπειτα από τον μεγάλο σάλο που ξέσπασε για τις περιβαλλοντικές συνέπειες που προκύπτουν από την σύντομη πτήση, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάργηση της.

Νέα δρομολόγια για Ελλάδα που μας ταξιδεύουν σε περισσότερους προορισμούς!

Νέα δρομολόγια ανακοίνωσαν οι τρεις βασικότερες αεροπορικές εταιρείες της Γερμανίας που θα προσθέσουν πτήσεις προς την Ελλάδα.

Οι τρεις βασικές αεροπορικές εταιρείες τσάρτερ της Γερμανίας επεκτείνουν το πρόγραμμά τους για την τουριστική σεζόν του 2020.

Η Condor, η Eurowings και η TUIfly αυξάνουν πτήσεις και χωρητικότητα. Θέλοντας να ακολουθήσουν την υψηλή ζήτηση που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός την τελευταία εξαετία.

Η Condor προσθέτει περισσότερες πτήσεις από γερμανικά αεροδρόμια προς Μύκονο, Σαντορίνη και Σάμο. Επίσης προσθέτει και προς Κανάρια νησιά και την Τενερίφη. Θέλοντας να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά της και μειώνοντας θέσεις από Τουρκία, Ιταλία και Τυνησία.

Στο ίδιο πλαίσιο η Eurowings προσθέτει νέα δρομολόγια για Ελλάδα, από το αεροδρόμιο του Αμβούργου για τη Θεσσαλονίκη. Ενώ από το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης θα υπάρχει νέο δρομολόγιο για την Κω. Τέλος, ο αερομεταφορέας του μεγαλύτερου tour operator στην Ευρώπη, η TUIfly, θα προσθέσει την επόμενη χρονιά μια νέα πτήση για την Κέρκυρα από τη Νυρεμβέργη και παράλληλα αυξάνει τις πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο.

Aegean Airlines: Πετάμε για Παρίσι τον Αύγουστο από 56 ευρώ!

Η ενίσχυση των πτήσεων από τη Γερμανία, είναι για την Ελλάδα τη μεγαλύτερη πηγή εισερχόμενου τουρισμού. Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική από τους επιχειρηματίες της αγοράς, λόγω του μεγάλου κενού στη μεταφορά τουριστών που άφησε η Thomas Cook.

Όπως σημειώνουν παράγοντες του χώρου, το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κατάρρευση του βρετανικού tour operator, είναι να βρεθούν οι αεροπορικές θέσεις ώστε να συνεχιστεί η ροή των επισκεπτών.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ