Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
36.1 C
Athens
ΑρχικήTravelΓιατί οι επιβάτες αγνοούν τις χρήσιμες ανακοινώσεις των αεροσυνοδών;

Γιατί οι επιβάτες αγνοούν τις χρήσιμες ανακοινώσεις των αεροσυνοδών;

Eνα λεπτό, άντε το πολύ ενάμιση λεπτό οδηγιών: πώς να δέσουμε τις ζώνες μας, πού είναι οι έξοδοι κινδύνου, πώς θα βρούμε και θα φορέσουμε το σωσίβιο, πώς να χρησιμοποιήσουμε τη μάσκα οξυγόνου. Αυτοί που επιβιβάζονται στο αεροπλάνο, πριν από την απογείωση, δεν μπορούν να παραβλέψουν τις οδηγίες ασφαλείας, είτε επιδεικνύονται ζωντανά είτε εμφανίζονται βιντεοσκοπημένες.

Αλλά ποιος ξέρει πόσοι από τους 143 επιβάτες της πτήσης της Southwest Airlines από τη Νέα Υόρκη στο Ντάλας, την περασμένη Τρίτη, είχαν δώσει προσοχή στις αεροσυνοδούς με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της καθόδου έκτακτης ανάγκης στη Φιλαδέλφεια δεν είναι λίγοι εκείνοι που φορούσαν τη μάσκα οξυγόνου τόσο λάθος.

- Advertisement -

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μέσα στο αεροπλάνο! ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ!

Οι επιβάτες αγνοούν τις ανακοινώσεις που είναι χρήσιμες για την ασφάλειά τους; Οι εμπειρογνώμονες αναρωτιούνται για άλλη μια φορά, γράφει η Corriere della Sera. Και υπενθυμίζουν την περίπτωση της πτήσης της Southwest που κατά τη διαδικασία εκκένωσης του αεροσκάφους οι επιβάτες έπαιρναν μαζί τις αποσκευές τους, συχνά εμποδίζοντας τις εξόδους κινδύνου.

Το μαγαζί που θα βρεις το καλύτερο και αληθινό πεϊνιρλί της Αθήνας! (photos)

Ή εκείνους που τραυματίστηκαν στο αεροπλάνο – κατά τη διάρκεια μιας αναταραχής –επειδή δεν είχαν δέσει τις ζώνες τους. «Επιβεβαιώνεται ότι το πρόβλημα του πώς προσελκύεται η προσοχή πριν από την απογείωση δεν έχει ακόμη λυθεί», λένε από το NTSB, το σώμα που διερευνά ατυχήματα στις μεταφορές σε αμερικανικό έδαφος. Οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν. Οι οδηγίες παρέμειναν οι ίδιες. Οι διατυπώσεις επίσης. Η επανάληψη οδήγησε στο να μην δίνεται πλέον προσοχή.

«Έχω χάσει τον λογαριασμό των φορών που οι επιβάτες με έχουν αγνοήσει ή έχουν αντιδράσει με ενόχληση κατά την επίδειξη της ασφάλειας», λέει ένας ιταλός φροντιστής. «Προσπαθούμε να τους τραβήξουμε την προσοχή, αλλά δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε, δεν μπορούμε να τους ξυπνήσουμε», προσθέτει. «Τα ακουστικά, τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ έχουν γίνει σημαντικοί παράγοντες απόσπασης της προσοχής.

Το απόλυτο backpack ταξιδιού! Μια αποσκευή που δεν την χρεώνεσαι στο αεροπλάνο! (photos)

Η πρόταση που κάνουμε στους αεροσυνοδούς είναι να προσκαλέσουν τον επιβάτη να δώσει προσοχή», λέει ένας ειδικός που εκπαιδεύει το προσωπικό. «Οποιος πετάει πρέπει να καταλάβει ότι οι επιδείξεις είναι το πρώτο εμπόδιο ενάντια στον κίνδυνο».

Δηλαδή δεν ισχύει ότι άμα είναι να πέσει το αεροπλάνο τι νόημα έχει να φοράς τη ζώνη και τη μάσκα;

πηγή:Corriere della Sera

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,284LikesΚάντε Like
88,432 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ