Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
22.3 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΚαι όμως! Οι πιλότοι είναι τέσσερις σε κάθε πτήση! Και δεν φαντάζεστε...

Και όμως! Οι πιλότοι είναι τέσσερις σε κάθε πτήση! Και δεν φαντάζεστε το γιατί!

Μια πτήση της United από τη Νέα Υόρκη στην Μπογκοτά της Κολομβίας, κατευθύνθηκε στην Ουάσινγκτον, την Κυριακή, μετά την αποτυχία των δύο συστημάτων αυτόματου πιλότου, παρόλο που οι πιλότοι είχαν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Περίπου μια ώρα μετά την απογείωση, οι πιλότοι πραγματοποίησαν εκτροπή έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Dulles, σύμφωνα με το Flight Aware.

Μετέτρεψαν τις στάνες σε δωμάτια ξενοδοχείου χωρίς ρεύμα! Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται στην Ελλάδα και γίνεται ουρά από τουρίστες!

- Advertisement -

Το πλήρωμα σταμάτησε να εξυπηρετεί και ανακοίνωσε ότι η πτήση θα κατευθυνόταν στην Ουάσινγκτον. Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε αργότερα στους επιβάτες ότι αν και οι πιλότοι είχαν ακόμα τον έλεγχο του αεροσκάφους, και τα δύο συστήματα αυτόματου πιλότου είχαν αποτύχει και «το πρωτόκολλο τους ανάγκαζε να προχωρήσουν στην εκτροπή πτήσης», ανέφερε η AeroInside.

Αυτοί είναι οι 10 πιο μαγευτικοί και οικονομικοί προορισμοί!

Οι επιβάτες έπρεπε να περιμένουν το αεροσκάφος αντικατάστασης και έφθασαν στη Μπογκοτά περίπου τρεισήμισι ώρες μετά από ότι ήταν προγραμματισμένο.

Η κατάρρευση του συστήματος αυτόματου πιλότου δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, γι ‘αυτό και τα περισσότερα εμπορικά αεροσκάφη διαθέτουν εφεδρικό σύστημα. Σε περίπτωση βλάβης, οι πιλότοι μπορούν να ενεργοποιήσουν το δεύτερο σύστημα. Oι πιλότοι εκπαιδεύονται να εκτελούν τις ίδιες διαδικασίες με τον αυτόματο πιλότο και πρέπει να είναι παρόντες τόσο οι ίδιοι όσο και η μηχανή για να εξασφαλίσουν μια ασφαλή πτήση.

πηγή:.news.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,475 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ