Γλυκό κορονοϊός κάνει θραύση στην Πράγα

Γνωστή η Πράγα για τα υπέροχα γλυκά της που γίνονται ανάρπαστα από ντόπιους και ξένους αλλά μια ζαχαροπλάστισσα βρήκε τον τρόπο να κάνει τον “κορονοϊό” να κάνει θραύση!

- Advertisement -

H Olga Budnik ζει και εργάζεται στην πράγα της Τσεχίας και έχει μεγάλη αγάπη για τα γλυκά, με ιδιαίτερη προτίμηση στο παραδοσιακό επιδόρπιο της Πράγας, τον ζυμαρένιο κώνο που παρσπαλίζεται με ζάχαρη και κανέλα και γεμίζεται με κρέμα ή παγωτό.

γλυκό κορονοϊός σε ζαχαροπλαστείο στην Πράγα

Ωστόσο, αν και ειδική στην παρασκευή του εν λόγω γλυκού, οι ανησυχίες της την έβαλαν στη διαδικασία της δημιουργίας ενός πρωτότυπου γλυκού για το ζαχαροπλαστείο της, το “Black Madonna“, που το ονόμασε “κορονοϊός” και έχει ακριβώς την όψη του… θανατηφόρου ιού.

γλυκό κορονοϊός από τα χάρια Τσέχας ζαχαροπλάστριας

Το περίφημο, λοιπόν, “virus cake”, έχει γίνει viral στην πόλη και ξεπουλάει σε χρόνο dt, μάλιστα δίνει πάνω από 100 κομμάτια την ημέρα! Το γλυκό από σοκολάτα είναι στρογγυλό σαν σφαίρα, με γέμιση φιστίκι και πουρέ από raspberries. Εξωτερικά είναι καλυμμένο με κόκκινο μούρο και λευκή σοκολάτα. Δείτε εδώ τις σοκολάτες για γερές τσέπες.

γλυκό κορονοϊός σε ζαχαροπλαστείο στην Πράγα

Το θεματικό γλυκό κάνει θραύση, ενώ η ίδια σκέφτεται ήδη το επόμενο δημιούργημά της: Ένα γλυκό με τη μορφή Covid-19 εμβολίου, με γεύση εσπεριδοειδούς και λικέρ. «Θα έχει πολύ λάιμ και λίγο αλκοόλ», τόνισε η ίδια. Μάλλον θα μπουν και τα δύο στη λίστα με τα καλύτερα γλυκά στον κόσμο!

Κάντε μια μίνι περιήγηση στην πανέμορφη Πράγα

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας, ένας κορυφαίος χειμερινός προορισμούς και σας παρουσιάζουμε ένα video από τα πιο όμορφα σημεία της. Είναι χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα, στην κεντρική Βοημία, αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Πράγα video

Χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, τα ανακαινισμένα μπαρόκ και ροκοκό κτίσματα και τα ελικοειδή δρομάκια για περπάτημα. Πρόκειται για μια πόλη, πολύ καλά διατηρημένη που δεν καταστράφηκε όπως άλλες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

- Advertisement -

Δείτε το μαγικό βίντεο

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ