Ταξιδεύετε με πλοίο; Αυτά είναι τα δικαιώματά σας!

Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε κάτι που προκαλεί έκπληξη: η κίνηση το Σαββατοκύριακο είναι σημαντικότερη από ό,τι μέσα στην εβδομάδα

Ο πειρασμός είναι τεράστιος: μετά από μια κουραστική εβδομάδα έρχεται το Σαββατοκύριακο και θέλετε να χωθείτε στον καναπέ. Ακούγεται δελεαστικό, αλλά αν νομίζετε ότι κάνετε καλό στο σώμα σας, κάνετε λάθος. Όποιος περνά το Σαββατοκύριακο στον καναπέ ακίνητος σαν πατάτα, βλάπτει το σώμα του περισσότερο από ό,τι ολόκληρη την εβδομάδα που περνάει στο γραφείο χωρίς να κινηθεί ιδιαίτερα. Αυτό απέδειξε μια πρόσφατη έρευνα.

Ακόμα και 20 λεπτά κάνουν διαφορά

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα ανακάλυψαν ότι ακόμα και 20 λεπτά σωματικής δραστηριότητας το Σαββατοκύριακο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όμως δεν είναι εύκολο να βρει κανείς το κίνητρο. Ακόμα κι αυτή η λίγη ώρα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους 1 κιλού και 1,6% λίπους το χρόνο. Αν σας ακούγεται λίγο, πρέπει να γνωρίζετε ότι κάνει μεγάλη διαφορά στην υγεία της καρδιάς. Το περίεργο της υπόθεσης είναι, ότι δεν έχει την ίδια επίδραση αν ασκείστε για 20 λεπτά μέσα στην εβδομάδα.

Volotea: Τον Σεπτέμβριο τα παιδιά πετούν δωρεάν! Δείτε τις προσφορές

Παρασπονδίες

Οι ερευνητές το δικαιολογούν με το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τρέφονται λιγότερο και πιο υγιεινά μέσα στην εβδομάδα. Οπότε, η ελλιπής άσκηση εξισορροπείται με την καλύτερη διατροφή. Το Σαββατοκύριακο, αντιθέτως, οι περισσότεροι κάνουμε παρασπονδίες. Επομένως, η έλλειψη της άσκησης προκαλεί μεγαλύτερη βλάβη.

Δε χρειάζεται να είναι κάποιο άθλημα

Τα 20 λεπτά είναι ένα μικρό μόνο μέρος του σαββατοκύριακου, στο οποίο ο καθένας μπορεί να φροντίσει τη γραμμή και την υγεία του. Οι πιο τεμπέληδες μπορούν να παρηγορηθούν: δε χρειάζεται να στρωθείτε στη γυμναστική. Κάντε δουλειές στο σπίτι, κάντε μια βόλτα με το σκύλο, περπατήστε και τα 20 λεπτά ούτε που θα καταλάβετε για πότε θα περάσουν. Σαββατοκύριακο είναι!

Ταξιδεύοντας σε 18 χώρες... χωρίς αεροπλάνο!

Στην έρευνα συμμετείχαν 332 άτομα ηλικίας 20-35 ετών και εξετάστηκαν οι διατροφικές τους συνήθειες καθώς και οι δραστηριότητές τους μέσα στην εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο. Η καταγραφή του βάρους των συμμετεχόντων έγινε ανά τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης στο Travelstyle.gr:

Οι λόγοι που η Ρώμη είναι ο καλύτερος προορισμός για Σαββατοκύριακο!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ