Πολλές σκηνές glamping
Ενημερώθηκε στις 23 Μαΐου 2020, 14:53

Αναμένεται να θεσπιστεί το νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ το εν λόγω νομοσχέδιο θα επιδιώκει επίσης να αναδείξει την Ελλάδα στους κορυφαίους καταδυτικούς προορισμούς στον κόσμο.

- Advertisement -

Η πραγματική πρωτοπορία ωστόσο στο σχετικό νομοσχέδιο είναι το γεγονός ότι με αυτό εισάγεται στην ελληνική τουριστική νομοθεσία η έννοια του σήματος του σήματος πιστοποίησης glamping. Πρόκειται για έναν όρο που ναι μεν αναφέρεται στο κάμπινγκ, αλλά «πολυτελή διαμονή στη φύση», μέσα σε σκηνή δηλαδή αλλά με πολυτέλεια ή αλλιώς glam.

Κως: It’s time for… Glamping! Δείτε το εκπληκτικό κατάλυμα…

Ειδικότερα και σύμφωνα με το άρθρο 37 του σχετικού νομοσχεδίου:

Με τον όρο «glamping» νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Σκηνή yurt isle

Θεσπίζεται Σήμα Glamping, το οποίο αποτελεί σήμα πιστοποίησης πενταετούς διάρκειας, με ειδικό λογότυπο και χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού σε νομίμως αδειοδοτημένες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις)που πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια της παρ. 3 και τις λειτουργικές προδιαγραφές glamping του άρθρου 39. Όταν το glamping λειτουργεί σε συνδυασμό με ξενοδοχείο, απαιτείται να βρίσκεται σε διακριτή θέση του γηπέδου.

Τα ποιοτικά κριτήρια glamping είναι τα εξής:

α) διαμονή σε άρτια και ποιοτικά εξοπλισμένα διαφόρων τύπων και μεγεθών κατασκηνωτικά μέσα ή ημιμόνιμες δομές υψηλής αισθητικής σε κελύφη ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που δύνανται να συναρμολογούνται και να αποσυναρμολογούνται ή να μεταφέρονται, όπως ενδεικτικά θολωτές δομές (domes), γιούρτες (yurts), πασαλοκαλύβες.
Στις επιτρεπόμενες εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται υπεδάφια δίκτυα υποδομών και  88 συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, καθώς και έργα πρόσβασης και κυκλοφορίας.
β) εναρμόνιση των κατασκηνωτικών μέσων και ημιμόνιμων δομών με το φυσικό περιβάλλον με τη μικρότερη δυνατή επέμβαση σε αυτό,
γ) χρήση υλικών στο σύνολο της εγκατάστασης φιλικών προς το φυσικό περιβάλλον,
δ) προώθηση δραστηριοτήτων θεματικού τουρισμού – ειδικών μορφών τουρισμού.

Η νέα μόδα στο κάμπινγκ ήρθε στην Ελλάδα και βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!

Ονομάζεται glamping και ορίζεται ως luxury κάμπινγκ. Αλλάζει τον τρόπο που κάνουμε διακοπές και επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με τη φύση.

Αφουγκράζεται την ανάγκη μας για επαφή με τη γη και το νερό, ενώ παράλληλα, προσφέρει κάθε δυνατή άνεση για χαλάρωση και ξεκούραση από τον εξοντωτικό -για τους περισσότερους- χειμώνα.

Τα 7+1 καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ της Ελλάδας!(photo)

Όταν κάνουμε glamping, δεν χρειάζεται να στήσουμε τη σκηνή, να ανοίξουμε τον υπνόσακο ή να φουσκώσουμε κάποιου είδους στρώμα. Το glamping είναι ένας τρόπος να έρθουμε σε επαφή με την ύπαιθρο, χωρίς να θυσιάσουμε την πολυτέλεια. (Και χωρίς -ευτυχώς- να κάνουμε ένα ολόκληρο ταξίδι για να φτάσουμε στην πολυπόθητη τουαλέτα).

Εσωτερικό glamping

Ο πρόλογος αυτός έχει ως σκοπό να συστήσει το Nisi. Eναν εντυπωσιακό ολοκαίνουργιο προορισμό διακοπών και απόλυτης ξεκούρασης, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. Ή αλλιώς μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα.

Το πρώτο κάμπινγκ 5 Αστέρων ανοίγει στην Ελλάδα το καλοκαίρι!!!

Το Nisi Πολυχώρος βρίσκεται 30χμ έξω από τη Λαμία, στην Παραλία Ραχών Φθιώτιδας, και εκτός από την πρωτότυπη διαμονή που προσφέρει, είναι ένας τόπος δημιουργίας και έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους, καθώς αρκετά συχνά φιλοξενεί δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν πολιτισμό, αθλητισμό, περιβάλλον και εθελοντισμό. Είναι ο απόλυτος προορισμός για οικογένειες αλλά και νέους που αγαπούν τις δραστηριότητες.

Εσωτερικό σκηνής

Μην σας έρχεται στο νου το Survivor. Στο Nisi, έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής, οραματίζονται, σχεδιάζουν και υλοποιούν μοναδικές δραστηριότητες που έχουν ως σκοπό να προάγουν τον αθλητισμό και έναν υγιεινό και δημιουργικό τρόπο ζωής. Παράλληλα με το σώμα, υπάρχει άφθονη τροφή για το πνεύμα μεγάλων και μικρών, με παραστάσεις, συναυλίες, προβολές ταινιών κλπ.

Η διαμονή είναι μια από τις πιο εκπληκτικές εμπειρίες. Οι απίθανες σκηνές προσφέρουν εκπληκτική άνεση χώρου, κρεβάτια, αναπαυτικά στρώματα, πολυελαίους, ανεμιστήρες, ethnic style διακόσμηση, παροχή ρεύματος, κήπο με παγκάκια και πολλά πολλά ακόμη!

Ολόκληρη η σκηνή

Ο χώρος εκτός από το κομμάτι της διαμονής με glamping και camping, διαθέτει καφέ, εστιατόριο, παιδότοπους, υπαίθριο γυμναστήριο, 3 γήπεδα άμμου, χώρους εκδηλώσεων και πάρκινγκ.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ