Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
23.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsGoogle: Θα ζητά ταυτότητα για να δείτε ακατάλληλο περιεχόμενο στο YouTube!

Google: Θα ζητά ταυτότητα για να δείτε ακατάλληλο περιεχόμενο στο YouTube!

Google: Θα ζητά ταυτότητα για να δείτε ακατάλληλο περιεχόμενο στο YouTube! Νέα μέτρα παίρνει η Google, προκειμένου να προστατεύσει τους χρήστες κάτω των 18 ετών που θέλουν να βλέπουν ακατάλληλο περιεχόμενο στο YouTube.

Πιο συγκεκριμένα, η Google ανακοίνωσε ότι οι χρήστες στην Ευρώπη κάτω των 18 ετών θα πρέπει να δείχνουν αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους όταν θέλουν να δουν υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους στο YouTube. Εάν η Google δεν μπορεί να επιβεβαιώσει με όσα στοιχεία διαθέτει το πραγματικό της ηλικίας, τότε ο χρήστης θα πρέπει να προσκομίζει ταυτότητα ή πιστωτική κάρτα ως αποδεικτικό.

- Advertisement -

Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες σε μια προσπάθεια της Google να προστατέψει τους ανηλίκους και να τους προσφέρει πρόσβαση σε βίντεο που αφορούν στην ηλικία τους. Από εδώ και στο εξής λοιπόν οι χρήστες του YouTube εάν μπουν σε σελίδα με ηλικιακό περιορισμό θα πρέπει να συνδέονται με τον λογαριασμό τους και να είναι 18 χρονών και άνω για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν. Αν δεν είναι, τότε θα εμφανίζεται προειδοποίηση, η οποία θα τους κατευθύνει σε κατάλληλες επιλογές με βάση την ηλικία τους.

Για τους χρήστες τώρα που θέλουν να δουν βίντεο με ηλικιακό περιορισμό αλλά σε ιστοσελίδα τρίτων, θα ανακατευθύνονται στο YouTube, όπου θα πρέπει να συνδέονται με το λογαριασμό τους και να είναι άνω των 18 για να τα δουν. Αυτό αποσκοπεί, ανεξαρτήτως πού βρέθηκε το βίντεο, να μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν την κατάλληλη ηλικία για το περιεχόμενό του.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,271LikesΚάντε Like
88,477 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ