Έχουμε φτάσει στην άνοιξη και μια κοντινή εκδρομή είναι ότι καλύτερο αυτή την εποχή. Με την ευκαιρία του Σαββατοκύριακου εδώ θα σας δώσουμε ιδέες για μια μικρή απόδραση από την πόλη. Δείτε όμορφα χωριά, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα.

- Advertisement -

Στα πέριξ της Αθήνας, επιλέγουμε να ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητο, απολαμβάνοντας τη φύση και την ομορφιά μικρών γραφικών χωριών μόλις 2 ώρες από την πόλη

5 γραφικά χωριά μια ανάσα από την Αθήνα

Κεφαλάρι

hot χωριουδάκι κοντά στην Αθήνα Κεφαλάρι

Μόλις 126 χιλιόμετρα από την Αθήνα, θα το συναντήσετε στους πρόποδες της Μικρής Ζήρειας. Το γραφικό Κεφαλάρι ξεχωρίζει για τα πετρόκτιστα σπίτια του και την πανέμορφη πλατεία του στο κέντρο του χωριού, όπου δεσπόζει ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος ηλικίας 140 ετών.

πέτρινα σπίτια στο χωριό Κεφαλάρι

Θα περπατήσετε στα ειδυλλιακά τοπία της ορεινής Κορινθίας, θα θαυμάσετε τις λίμνες Δόξα και Στυμφαλία, και θα γνωρίσετε τα παρακείμενα μικρά χωριουδάκια που υπόσχονται να σας αποζημιώσουν με τη φιλοξενία τους.

Αμφίκλεια

Αμφίκλεια κοντά στην Αθήνα

Η light εκδοχή του Παρνασσού αποτελεί ιδανική εναλλακτική έναντι της κοσμοπολίτισσας Αράχωβας και απέχει 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Αμφίκλεια hot χωριό κοντά στην Αθήνα

Το χωριό φημίζεται για τα πέτρινα σοκάκια του, τα γραφικά σπίτια και τα παλιά αρχοντικά, ενώ θα κάνετε και μια… εκπαιδευτική στάση στο Μουσείο Άρτου για να μάθετε τα μυστικά της αρτοποιίας.

Τα 3 ιδανικά βουνά για mini αποδράσεις δίπλα στην Αθήνα!

Πυργιώτικα

χωριό Πυργιώτικα κοντά στην Αθήνα για μίνι απόδραση

Μικρό χωριουδάκια αλλά με πλούσιο φυσικό κάλλος, μόλις 141 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Θα βρεθείτε ξαφνικά σε έναν κατάφυτο τόπο με πορτοκαλεώνες και αιωνόβιες ελιές, μόλις μια ανάσα από το Ναύπλιο.

χωριό Πυργιώτικα κοντά στην Αθήνα

Το χωριό προσφέρει ό,τι χρειαστείτε, ενώ είναι ιδανικό σημείο για χαλάρωση και ηρεμία.

Αρχαία Νεμέα

αρχαία νεμέα αμπελώνες κοντά στην Αθήνα

Μόλις 1 ώρα απόσταση από την Αθήνα (116 χιλιόμετρα) και θα σας μαγέψει με τους αμελώνες της αλλά και τα επισκέψιμα οινοποιεία.

αρχαία νεμέα κοντά στην Αθήνα

Θα κάνετε δραστηριότητες στη φύση, ποδηλατάδα και πεζοπορία, ενώ θα ξαποστάσετε στα καφενεδάκια της πλατείας. Μην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας τα αγαπημένα σας κρασιά αλλά και τοπικά προϊόντα όπως μέλι και λάδι.

Στενή

στενή γραφικό χωριό μια ανάσα από την αθήνα

Μόλις 108 χιλιόμετρα από την Αθήνα και κοντά στην Χαλκίδα, η Στενή αγκαλιάζει τους επισκέπτες της όλες τις εποχές του χρόνου. Τρεχούμενα νερά, φυσικό κάλλος, γραφικό χωριό και φιλόξενοι άνθρωποι.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια σύντομη απόδραση; Ίσως καλό φαγητό και άφθονο ντόπιο κρασί, που θα τα βρει όλα εδώ. Περπάτημα στο δάσος της Δίρφυς επιβάλλεται, αφού η ομορφιά είναι απαράμιλλη!

Πεζοπορία στη Δίρφυ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ