Η Κέρκυρα είναι ένα όμορφο νησί ξακουστό για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Πλήθος τουριστών την επισκέφτονται κάθε χρονιά και αυτοί που δείχνουν τρομερό ενδιαφέρον είναι οι Ιταλοί.

Οι Ιταλοί την επιλέγουν για να θαυμάσουν το Βενετσιάνικο στοιχείο που κυριαρχεί στην Κέρκυρα αλλά και την αρχοντιά που την αντικακτροπτίζει μιας είναι το κοντινότερο λιμάνι της χώρας τους. Επίσης είναι αγγλικές και γαλλικές επιρροές που δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Τα κυριότερα αξιοθέατα που έχουν μεγάλη φήμη είναι μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας, το Αχίλλειο, το παλάτι της αυτοκράτειρας Ελισάβετ (Σίσσυ) της Αυστρίας, με το διάσημο γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων» και άλλα υπέροχα έργα τέχνης, όπως τοιχογραφίες και πίνακες. Οι περιοχές Παλαιοκαστρίτσα και Πέλεκα είναι οι πιο διάσημες μετά την Χώρα της Κέρκυρας.

Τα 5 «κρυφά» σας ραντεβού στα πιο ρομαντικά μέρη του πλανήτη- Ανακαλύψτε τα και ανταλλάξτε όρκους αιώνιας αγάπης

Οι παραλίες της είναι με καταγάλανα νερά και απαράμιλλη ομορφιά. Συγκεκριμένα η Παραλία Κανόνι Κασσιόπης, η Παραλία στο Σιδάρι και το Κανάλι της Αγάπης (Canal d’ amour) είναι μερικές απο αυτές…

Παρακάτω θα δείτε ένα όμορφο βίντεο μιας νεανικής ομάδας που δείχνουν την Κέρκυρα και το καλοκαίρι εκεί απο άλλη ματιά:

Top 10 των καλύτερων πόλεων στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ