Εθνική οδός κλειστή

Πολλά είναι τα προβλήματα που ήδη έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι, αλυσίδες μέχρι και στην Κηφισίας, ακύρωση δρομολογίων…

Από τα πιο σημαντικά προβλήματα που πρέκυψαν σήμερα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης είναι η ταλαιπωρία των οδηγών που από νωρίς το πρωί κινήθηκαν στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας και αυτό γιατί απροειδοποίητα έκλεισε ο δρόμος στις 05:30 και χωρίς μήνυμα νωρίτερα από το 112 της πολιτικής προστασίας, από την Κηφισιά (κόμβο Καλυφτάκη) μέχρι τη Λαμία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα.

- Advertisement -

Δείτε τον καιρό για σήμερα αναλυτικά

Αρκετές ήταν οι διαμαρτυρίες, για το αιφνίδιο κλείσιμο της Εθνικής Οδού αφού δεν υπήρξε προειδοποίηση και δεν λειτούργησε το 112, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, που πήγαιναν στις δουλειές τους. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι ήταν δική του απόφαση να κλείσει η Αθηνών Λαμίας από την Καλυφτάκη. 

«Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση για να μην εγκλωβιστεί και κινδυνέψει κανείς, καθώς η χιονόπτωση είναι σφοδρή», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε, δε, ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι επί τόπου και η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα:  Σικάγο: Πρωτοφανές επεισόδιο στο αεροδρόμιο με μπουνιές και μαλλιοτραβήγματα!

Η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας έχει κλείσει από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Μήδεια- Οι διακοπές κυκλοφορίας σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα

Λίγο νωρίτερα στα πλαίσια επανεξέτασης της κατάστασης, αποφάσεις για την Εθνική Αθηνών – Λαμίας πάρθηκαν κατά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην Πολιτική Προστασία, ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας που έρχεται τις επόμενες ώρες.

Αποφασίστηκε λοιπόν, η ΕΟ Αθηνών – Λαμίας να ανοίξει τώρα στις 13:00 και να μείνει ανοιχτή για έξι ώρες, έως τις 19:00 το απόγευμα. Τότε, ο δρόμος θα κλείσει ξανά για 24 ώρες.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ