Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
22.4 C
Athens
ΑρχικήVideoH λίμνη Κερκίνη μέσα από φακό του National Geographic (video)

H λίμνη Κερκίνη μέσα από φακό του National Geographic (video)

Η Λίμνη Κερκίνη είναι τεχνητή λίµνη που σχηµατίστηκε το 1932 µε την δηµιουργία φράγµατος στον ποταµό Στρυµόνα και απέχει 80 χλµ. από Θεσσαλονίκη και 35 χλµ. από Σέρρες.

Αποτελεί ιδιαίτερα προστατευµένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας οµορφιάς µε θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Θαυµασµό προκαλούν τα παραποτάµια δάση, τα νούφαρα, και η ποικιλία των ψαριών που αποτελούν και πηγή εισοδήµατος για πολλούς κατοίκους της περιοχής.

- Advertisement -

Άγρια πουλιά, νεροβούβαλοι, νούφαρα και άλογα στις όχθες, ήσυχα χωριουδάκια και υπέροχα παραλίµνια δάση, η λίµνη και το περιβάλλον της είναι ένας παράδεισος εναλλακτικού τουρισµού και σε µια όαση για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, είτε τους αρέσουν οι δραστηριότητες στη λίµνη, είτε το καλό παραδοσιακό φαγητό, είτε απλώς η απόλυτη, σχεδόν βουκολική ηρεµία. Συγκαταλέγεται στους 10 υγρότοπους Διεθνούς Σηµασίας της Ελλάδας και έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Χωριουδάκια από την µια πλευρά, και από την άλλη το σηµείο όπου βρίσκει καταφύγιο η σπάνια πανίδα της.

Πελεκάνος Λίμνη Κερκίνη

Με µια βαρκάδα –µε τις ειδικές «µπλάβες» που πλέουν ήσυχα πάνω στα νερά της – θα θαυµάσετε τα νούφαρα, τους νεροβούβαλους που… πλατσουρίζουν στις όχθες, τις ιτιές και τα δεκάδες εντυπωσιακά πουλιά που κατακλύζουν την λίµνη, από πελαργούς και αργυροποελεκάνους, µέχρι ερωδιούς, ιδιαίτερα τις εποχές µετανάστευσης.

Το παρόχθιο δάσος αποτελεί ένα απίστευτης φυσικής γοητείας παραλίµνιο σύµπλεγµα άγριων ιτιών και υδρόβιων δέντρων. Το σκηνικό εδώ περιλαµβάνει βουβάλια που κολυµπούν – πρόκειται µάλιστα για τον µεγαλύτερο πληθυσµό τους στην Ελλάδα, νούφαρα που δηµιουργούν «χαλί» πάνω στο νερό, θέα προς τα απέναντι βουνά και «λιβάδια» στα οποία λαµβάνουν χώρα πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως το birdwatching – η Λίμνη Κερκίνη θεωρείται ένα από τα αγαπηµένα ετήσια ραντεβού παρατηρητών και φωτογράφων από όλη την Ευρώπη.

Η ομορφιά, η σπουδαιότητα της λίμνης και το εντυπωσιακό τοπίο έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της χώρας μας και η λίμνη έχει γίνει σημείο αναφοράς πολλών φωτογράφων, συντακτών και ταξιδιωτών.

Εδώ σας παρουσιάζουμε το πρόσφατο κινηματογραφικό βίντεο της φύσης της λίμνης Κερκίνης έτσι όπως την κατέγραψε ο φακός του National Geographic!

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,269LikesΚάντε Like
88,467 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ