Μαδέρα

Το νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν τεστ κορονοϊού σε όλους τους επισκέπτες με την άφιξή τους στο νησί.

Το αρχιπέλαγος, όπως και το “αδερφάκι” του, Πόρτο Σάντο, θα αρχίσει να υποδέχεται τουρίστες και πάλι από την 1η Ιουλίου. Για να μπορούν όμως να μείνουν οι τουρίστες, θα πρέπει είτε να δείξουν αποδεικτικό έγγραφο ότι βγήκαν αρνητικοί σε τεστ κορονοϊού τις τελευταίες 72 ώρες πριν φτάσουν στη Μαδέρα, ή να κάνουν τεστ μόλις φτάσουν που να δείξει ότι δεν είναι φορείς του ιού.

Παραλία στη Μαδέρα της Πορτογαλίας

Σύμφωνα με το γραφείο τουρισμού της Μαδέρα, τα νησιά εστιάζουν στο να προωθούνται ως προορισμοί ασφαλείς για τους τουρίστες και συνεργάζονται με τις αρχές για να διασφαλίσουν την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας. Η Μαδέρα, εξάλλου, ήταν πρωτοπόρος στην Πορτογαλία, υιοθετώντας πολύ καλές πρακτικές για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

1+1: Αν υπήρχε παράδεισος είναι εδώ. Δυο εξωτικοί προορισμοί στην Ελλάδα που ίσως είναι άγνωστοι στους πολλούς

Σε ανακοίνωση, του γραφείο τουρισμού της Μαδέρα ανέφερε ότι αυτές οι τρεις πρωτοβουλίες, δηλαδή η κάλυψη του κόστους του τεστ, η συνεργασία με τις αρχές και η έκδοση ενός εγγράφου διασφαλίζουν ότι η περιοχή είναι ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες.

Μαδέρα

Η Μαδέρα είχε πολύ λίγα κρούσματα κορονοϊού και έδρασε πολύ γρήγορα για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας στην περιοχή.

Πόρτο: Η μαγευτική πόλη της Πορτογαλίας που θα λατρέψετε!

Εξάλλου, πρόκειται για ένα νησί του Ατλαντικού με σχετικά μικρό αριθμό επισκεπτών και μετακινήσεων, γεγονός που την κάνει ασφαλή επιλογή για διακοπές. Πέρα από την πρωτεύουσα, Φουντσάλ, το νησί είναι αραιοκατοικημένο και τα εντυπωσιακά καταπράσινα τοπία του έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πόρτο Σάντο

Το Πόρτο Σάντο, το πανέμορφο θέρετρο απέναντι από τη Μαδέρα, ήταν η πρώτη παραλία στην Ευρώπη που άνοιξε επίσημα μετά τον κορονοϊό, ενώ θεωρείται ότι η άμμος του είναι θεραπευτική, με επιστημονικά αποδεδειγμένες ιδιότητες που ανακουφίζουν όλες τις παθήσεις.

Daily Mail: Η λίστα με τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά λιμάνια στον κόσμο

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μετακίνηση ανάμεσα σε αυτά τα 2 νησιά. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Μαδέρα έχει 90 κρούσματα κορονοϊού, 67 εκ των οποίων έχουν θεραπευτεί. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ