Η Credito Emiliano, στην Εμίλια Ρομάνια της Ιταλίας, δέχεται ως εγγυήσεις για την παροχή δανείων σε κτηνοτρόφους των γύρω περιοχών ολόκληρα κεφάλια παρμεζάνας και συγκεκριμένα του τύπου Credito Emiliano

Η Ιταλία ανήκει στις χώρες με μακρά τυροκομική παράδοση με την εκλεκτή parmigiano – reggiano (τη γνωστή παρμεζάνα) να κρατά τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Αυτό το εστιατόριο σερβίρει το φαγητό πάνω στο χέρι σου! Που βρίσκεται; (video)

Στην περιοχή λοιπόν Emilia-Romagna, μια τράπεζα εν ονόματι «Credito Emiliano», λειτουργεί με ένα διαφορετικό – από τα μέχρι τώρα δεδομένα – τρόπο, δίνοντας χρήματα στους τυροκόμους αλλά ζητώντας ως εγγύηση όχι ακίνητα, αλλά το προϊόν παραγωγής τους.

Πρόκειται για πρωτοβουλία βέβαια που δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι η παραγωγή του συγκεκριμένου τυριού αποδίδει και η αξία των κεφαλιών παρμεζάνας ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ. Η παρμεζάνα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 36 μηνών οπότε η Credito Emiliano δίκαια θεωρεί ότι είναι ιδανική για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Για την ασφαλή διατήρηση του προϊόντος η τράπεζα διαθέτει ειδικούς χώρους αποθήκευσης των τυριών.

15 χώρες που έχεις περισσότερες ευκαιρίες να κάνεις καριέρα και να βγάλεις χρήματα! (photos)

«Είμαστε μια παραδοσιακή ενεργή τράπεζα που υποστηρίζει τους παραγωγούς παρμεζάνας. Η απόφαση να τη χρησιμοποιήσουμε για το συγκεκριμένο πιστωτικό πρόγραμμα οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για προϊόν που είναι μοναδικό σε αυτή την περιοχή. Ουσιαστικά προστατεύουμε την επένδυση του παραγωγού. Το τυρί πηγαίνει από την αγελάδα στην τράπεζα», λέει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Roberto Frignani.

Μια όπερα… σε πλωτή εξέδρα! Απίστευτο θέαμα! (photos)

Ακολουθεί βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ