Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
35.1 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΧρήσιμες πληροφορίες για τις χώρες του κόσμου μας (Photos)

Χρήσιμες πληροφορίες για τις χώρες του κόσμου μας (Photos)

Πόσα ξέρετε για τις χώρες του πλανήτη που κατοικείτε; Είτε είστε δεινοί ταξιδιώτες, είτε όχι, τα παρακάτω στοιχεία από το Infoplease.com σας ενδιαφέρουν.

Υπάρχουν 196 χώρες στον κόσμο σήμερα. Εκτός κι αν δεν μετρήσετε την Ταιβάν, η οποία δεν θεωρείται επίσημο κράτος από πολλούς, παρ’ όλο που λειτουργεί ανεξάρτητα, ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας τη θεωρεί επαρχία της Κίνας.

- Advertisement -

Αυτές οι 13 είναι οι καλύτερες χώρες για τουρισμό. Δείτε γιατί

 

Η πρωτεύουσα της Ταιβάν, Τάιπεϊ.

Στα Ηνωμένα Έθνη ανήκουν 193 χώρες. Οι εξαιρέσεις είναι η Ταιβάν και το Βατικανό. Το Κόσοβο δεν είναι ακόμη μέλος, ενώ τα νεότερα μέλη είναι η Ελβετία (2002), το Μαυροβούνιο (2006) και το Νότιο Σουδάν.

Η νεότερη χώρα του κόσμου είναι το Νότιο Σουδάν, η οποία κέρδισε την ανεξαρτησία της από το Σουδάν στις 9 Ιουλίου το 2011. Πριν από αυτή, η νεότερη χώρα ήταν το Κόσοβο που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Σερβία το 2008.

Το Μαυροβούνιο έγινε χώρα τον Ιούνιο του 2006.

Το Μαυροβούνιο έγινε χώρα τον Ιούνιο του 2006, ενώ από το 1990 έχουν δημιουργηθεί 29 νέα έθνη, πολλά εκ των οποίων προέκυψαν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Υπάρχουν ακόμη 61 αποικίες στον κόσμο, τις οποίες διατηρούν 8 χώρες: η Αυστραλία (6), η Δανία (2), η Ολλανδία (2), η Γαλλία (16), η Νέα Ζηλανδία (3), η Νορβηγία (3), το Ηνωμένο Βασίλειο (15) και οι Η.Π.Α. (14).

Άποψη από τη Δυτική Σαγχάρα.

Αυτές είναι οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου! Δεν φαντάζεστε ποια είναι στο νούμερο 1!

 

Υπάρχουν ακόμη 6 περιοχές στον κόσμο για τις οποίες υπάρχουν διαμάχες μεταξύ χωρών: η Λωρίδα της Γάζας, τα νησιά Παρασέλ ανατολικά του Βιετνάμ, τα νησιά Spartly, η Δυτική Σαχάρα και η Ανταρκτική (περίπου 12 έθνη διεκδικούν μέρη της). Υπάρχουν, βέβαια, αρκετές άλλες εδαφικές διαμάχες στον κόσμο, πολλές εκ των οποίων έχουν οδηγήσει σε πολεμικές συρράξεις.

Πηγή: clickatlife.gr

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,190 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ