Τις 13 φθηνότερες, ασφαλέστερες και καθαρότερες χώρες για τους τουρίστες παρουσιάζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην ειδική έκθεση “Travel and Tourism Competitiveness Report”. Η έκθεση καταρτίζεται κάθε δύο χρόνια και μετράει την ευρωστία του τουριστικού κλάδου 136 χωρών με κριτήρια όπως η ασφάλεια, οι υποδομές, η καθαρότητα των δρόμων και η ανταγωνιστικότητα των τιμών.

- Advertisement -

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2017

H Eλλάδα βρίσκεται στη φετινή έρευνα στην 24η θέση έχοντας ανέβει επτά θέσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη μελέτη της περυσινής χρονιάς. Η χώρα μας βαθμολογείται σχετικά χαμηλά όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά πολύ υψηλότερα σε θέματα ασφαλείας, υγείας και υγιεινής, ενώ μεσαία είναι η κατηγοριοποίησή της όσον αφορά τις τεχνολογικές εφαρμογές.

Ελλάδα.PNG

Αυτές είναι οι 13 καλύτερες χώρες:

Ισπανία

barcelona_spa.jpg

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, με τα γραφικά σοκάκια των πόλεών της, την όμορφη ακτογραμμή της και την πλούσια ιστορία της.

Γαλλία

france.jpg

Η Γαλλία αποτελεί παγκόσμιο λίκνο πολιτισμού, επιστημών και φιλοσοφίας, προσελκύοντας τους περισσότερους τουρίστες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Μάλιστα, το Παρίσι έχει την πέμπτη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στον κόσμο.

Γερμανία

germa.jpg

Η Γερμανία είναι η χώρα με την έβδομη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στον κόσμο και το Βερολίνο με την τρίτη μεγαλύτερη κίνηση.

Ιαπωνία

japan.jpg

Η χώρα έχει γνωρίσει το τελευταίο διάστημα μεγάλη τουριστική άνθηση. Το 2016 την επισκέφθηκαν 24,03 εκατ. τουρίστες.

Ηνωμένο Βασίλειο

londond.jpg

Ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο «χαρτί» για την βρετανική οικονομία αφού αντιστοιχεί στο 9% του βρετανικού ΑΕΠ.

ΗΠΑ

anfrans.jpg

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσελκύουν τον δεύτερο μεγαλύτερο τουρισμό μετά τη Γαλλία. Δημοφιλείς πόλεις είναι το Σικάγο, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Αυστραλία

aystralia.jpg

Οι «ζωντανές» πόλεις, τα τοπία φυσικής ομορφιάς και το εύκρατο κλίμα αποτελούν έναν πολύ καλό λόγο για να την επισκεφτούν οι τουρίστες.

Ιταλία

italia.jpg

Η γειτονική χώρα προσελκύει πάνω από 50 εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο, χάρη στην παράδοση που έχει στην ιστορία, τις τέχνες, την κουζίνα και την κουλτούρα.

Καναδάς

cana.jpg

Η δεύτερη μεγαλύτερη, σε μέγεθος, χώρα του κόσμου, έχει να επιδείξει ποικιλία τοπίων, κλιμάτων και κουλτούρας.

Ελβετία

elbet.jpg

Ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εσόδων για την ελβετική οικονομία, ειδικά ο αθλητικός τουρισμός και οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το σκι και την πεζοπορία.

Χονγκ Κονγκ

hong.jpg

Αυστρία

ayst.jpg

Ο τουρισμός αναλογεί στο 9% του ΑΕΠ της χώρας. Η πρωτεύουσα της, Βιέννη, που είναι γνωστή και ως η «πόλη της μουσικής», προσελκύει κάθε χρόνο 4 εκατ. τουρίστες.

Διαβάστε ακόμα: σε αυτά τα μέρη ζουν οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι του κόσμου

Σιγκαπούρη

singap.jpg

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ