shutterstock

Η Air New Zealand προσθέτει κρεβάτια και στην οικονομική θέση και αποκαλύπτει την τιμή τους. Κανονικά, τα κρεβάτια στις αεροπορικές θέσεις είναι πολυτέλεια που διατίθενται μόνο για επιβάτες πρώτης και bussiness θέσης.

Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει σε ορισμένες πτήσεις της Air New Zealand όταν η αεροπορική εταιρεία λανσάρει το Skynest, μια ιδέα ενσωματωμένων κρεβατιών για επιβάτες οικονομικής θέσης, τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Skynest concept, στο οποίο έξι θέσεις ύπνου σε διαμόρφωση κουκέτας διατίθενται σε επιλεγμένα αεροπλάνα. Πρόσφατα, παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της κράτησης, των τιμών κτλ.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία, τα έξι pods θα βρίσκονται μεταξύ των καμπινών οικονομικής και premium οικονομικής καμπίνας σε ορισμένες διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της 17ωρης απευθείας πτήσης μεταξύ Νέας Υόρκης και Ώκλαντ , η οποία κατατάσσεται στις μεγαλύτερες πτήσεις στον κόσμο.

Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν προκράτηση μιας θέσης στο pod για 400-600 $ NZ (254 $ – 380 $ US) για ένα μπλοκ τεσσάρων ωρών, επιπλέον του κανονικού κόστους του εισιτηρίου τους. Το πλήρωμα καμπίνας θα αλλάξει τα κλινοσκεπάσματα σε κάθε λοβό μετά από κάθε χρήση.

«Η αεροπορική εταιρεία έκανε αρκετή έρευνα σχετικά με τους κύκλους ύπνου. Ένας τυπικός κύκλος ύπνου είναι περίπου 90 λεπτά, επομένως το τετράωρο δίνει την ευκαιρία στους πελάτες να χαλαρώσουν, να αποκοιμηθούν και να ξυπνήσουν», δήλωσε στο CNN Travel το 2022 εκπρόσωπος της Air New Zealand.
Οι ανέσεις στο Skynest θα περιλαμβάνουν θύρες φόρτισης USB, φως ανάγνωσης, ωτοασπίδες, σεντόνια πλήρους μεγέθους, κουβέρτα και μαξιλάρι. Υπάρχουν επίσης ζώνες ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι τα κρεβάτια τηρούν τα ενσωματωμένα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Μόνο ένα άτομο κάθε φορά θα μπορεί να το χρησιμοποιεί, ακόμα κι αν οι χρήστες θέλουν να το μοιραστούν με κάποιον ή ακόμα και παιδιά. Για να δοθεί σε περισσότερους επιβάτες η ευκαιρία να δοκιμάσουν το concept, όλοι περιορίζονται σε μία τετράωρη ανάπαυση ανά πτήση, βάσει διαθεσιμότητας.

«Έχουμε μηδενίσει τον ύπνο, την άνεση και την ευεξία γιατί γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους πελάτες μας να φτάνουν ξεκούραστοι», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air New Zealand, Γκρεγκ Φόραν, σε δήλωση του.


Το Skynest έχει δημιουργηθεί αρκετά χρόνια.

«Η εκτεταμένη διαδικασία έρευνας και σχεδιασμού μας, η οποία διήρκεσε πέντε χρόνια και 170.000 ώρες, οδήγησε σε ένα προϊόν που είμαστε βέβαιοι ότι θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία κατά την πτήση για τους επιβάτες της οικονομικής θέσης», δήλωσε η Leanne Geraghty, Chief Customer and Sales Officer της Air New Zealand.

«Με την κυκλοφορία του Skynest… ζωντανεύουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε επιλογές, παράλληλα με την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους επιβάτες μας, και να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να πρωτοστατούμε στον κλάδο των αερομεταφορών».

Αρκετά αεροπλάνα Boeing 787 που ανήκουν στην αεροπορική εταιρεία ανακαινίζονται για να δημιουργηθεί χώρος για τους νέους λοβούς ύπνου. Ενώ η αναβάθμιση της καμπίνας θα πραγματοποιηθεί σε εγκαταστάσεις της Boeing, η Skynest θα κατασκευαστεί αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία, ανέφερε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να βρίσκεται μόνο στη φάση του πρωτοτύπου, το Skynest είναι μεταξύ των φιναλίστ των φετινών Crystal Cabin Awards . μια ετήσια βιομηχανική εκδήλωση που αναδεικνύει τις καινοτομίες στον κόσμο του εσωτερικού σχεδιασμού των αεροπλάνων. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, η Air New Zealand κατατάχθηκε η δεύτερη καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο το 2022.

Η εταιρεία, που αρχικά ονομαζόταν Tasman Empire Airways Limited (TEAL), ιδρύθηκε το 1939 για να συνδέσει τη Νέα Ζηλανδία με τις γειτονικές χώρες του Ειρηνικού. Έγινε Air New Zealand το 1965.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ