Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
26.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ αναβάθμιση της Αττικής ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός!

Η αναβάθμιση της Αττικής ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός!

Την πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της Αττικής για να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Επίσης, προλάβετε την προσφορά «βόμβα» από την SkyExpress για την Black Friday!

- Advertisement -

Ο Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού, ανακοίνωσε από το «βήμα» της γενικής συνέλευσης της Ένωσης ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός η Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως πρόκειται για μία ευρεία συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία, η αυτοδιοίκηση και οι φορείς τουρισμού. Όλοι αυτοί πρέπει να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών αλλά και του αστικού περιβάλλοντος της Αττικής.

Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο αστικός τουρισμός έχει για προϋπόθεση του ένα ασφαλές και όχι ένα υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον. Στην Αττική υπάρχει η ανάγκη για να αντιμετωπιστεί αυτό το έλλειμμα, μέσα από την αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού τόνισε: «Η ελκυστικότητα της Αθήνας, ως τουριστικού προορισμού, συνδέεται με ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις, με την καθαριότητα και την ασφάλεια.

Εγκαταλελειμμένα ή υποβαθμισμένα ακίνητα μπορούν να αλλάξουν όψη, μπορούν να αναπτυχθούν ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές. Με την παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου σε ιδιώτες-επενδυτές, που, σήμερα, έχουν παραδοθεί στην εγκατάλειψη και στη φθορά του χρόνου.

Υπάρχουν περιοχές, στις οποίες μπορούν να γίνουν αναπλάσεις με κατεύθυνση τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Αναφέρομαι στις λεγόμενες πολιτιστικές συγκεντρώσεις (cultural clustering) που μεταφράζονται στην μετατροπή υποβαθμισμένων περιοχών με μεταβιομηχανικό χαρακτήρα σε ελκυστικές, ζωντανές γειτονιές με χώρους αναψυχής, πολιτισμού, μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου χώρων πολιτισμού και ψυχαγωγίας, αυτό που ονομάζουμε πολιτιστικές διαδρομές».

Οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της Αττικής, σύμφωνα με τον κ. Κόνσολα:

– Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Οι έξυπνες, αλλά αυτονόητες κινήσεις, όπως είναι το ενιαίο εισιτήριο που θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ταυτόχρονα μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

– Οι εφαρμογές νέων τεχνολογιών για την παροχή υπηρεσιών και χρηστικών πληροφοριών στους επισκέπτες. Όπως και η αξιοποίηση του διαδικτύου και των social media στην προβολή και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Μιας και η κυρίαρχη και διαρκώς αυξανόμενη τάση, είναι να γίνονται κρατήσεις μέσω διαδικτύου.

– Η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού που πρέπει να αποτελεί μέρος του Πολυκεντρικού Αστικού Τουριστικού Προτύπου της Αττικής. Με προτεραιότητα την κατασκευή ενός σύγχρονου, μεγάλου συνεδριακού κέντρου στην Αττική.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,422 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ