Ψηλότερο καμπαναριό Ελλάδα

Το ψηλότερο καμπαναριό έχει μια εκκλησία σε ένα μικρό χωριουδάκι στη Μάνη, το οποίο φτάνει τα 40 μέτρα ύψος και δεσπόζει σε ολόκληρο το χωριό.

Το Πραστείο είναι ένα μικρό χωριό στην περιοχή της δυτικής Μάνης, κοντά στο χωριό της Καρδαμύλης όπου υπάρχει και ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο με βαθμολογία 9,6, και αριθμεί περίπου 200 κατοίκους. Γραφικό και ήσυχοό, ξεχωρίζει για την υπέροχη εκκλησία στο κέντρο του.

Η “Μαύρη Τρύπα” της Μάνης έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό – Ένα δάσος στο εσωτερικό της! (video)

Το Πραστείο στη Μάνη έχει το ψηλότερο καμπαναριό στην Ελλάδα
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που επίσης βρίσκεται στο χωριό.

Ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου ανοικοδομήθηκε στις αρχές του αιώνα, στη θέση του παλαιότερου ναού που κατεδαφίστηκε. Το μόνο που διατηρήθηκε από αυτόν είναι το ψηλό καμπαναριό του, που είναι το ψηλότερο στην Ελλάδα, αγγίζοντας τα 40 μέτρα ύψος.

Το ψηλότερο καμπαναριό

Ο νέος ναός ακολουθεί τα βυζαντινά οικοδομικά πρότυπα, ενώ στα βορειοδυτικά του δεσπόζει το καμπαναριό, κατάλοιπο του παλιού ναού, η κατασκευή του οποίου μαρτυρεί ιταλικές, τούρκικες και βυζαντινές επιρροές.

Το χωριό Πραστείο στη Μάνη
Οι όμορφες κρήνες των Μελισσηνών στο Πραστείο.

Στο ύψος της πρώτης στοάς του καμπαναριού της εκκλησίας διακρίνονται ζωγραφισμένοι οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ σε υπερφυσικό μέγεθος. Υπάρχουν επίσης διάφορες αξιόλογες ανάγλυφες παραστάσεις, σκαλισμένες επάνω στην πέτρα του.

Η Ρωσία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο! (video)

- Advertisement -
Το ψηλότερο καμπαναριό στην Ελλάδα
Ο ναός του Αγίου Νικολάου.

Εξαιτίας φυσικών φθορών, αλλά και του ισχυρού σεισμού του 1926, το καμπαναριό υπέστη αρκετές ζημιές, οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν, προκειμένου να διατηρήσει τη φήμη του, που έχει μεταφερθεί και έξω από τα στενά όρια της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε το υπέροχο βίντεο από το χωριό:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ