Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
18.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Ρωσία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο! (video)

Η Ρωσία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο! (video)

Η Ρωσία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο! Θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως και 40 χιλιάδες πιστούς και θα είναι αφιερωμένος στην Αγία Σοφία, ενώ θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος προορισμός προσκυνήματος σε όλη τη Ρωσία.

Η κατασκευή της μεγαλύτερης ορθόδοξης εκκλησίας στον κόσμο αποτελεί όραμα του π. Ilja Nozdin, πνευματικός πατέρας του πατριάρχη της Μόσχας Kirill (Gundjaev) και αναμένεται να χτιστεί στη θέση γυναικείου μοναστηριού στα Ουράλια. Μάλιστα, ο επικεφαλής του μοναστηριού, Skhiigumen Sergij ανακοίνωσε την έναρξη του έργου στον ιστότοπο znak.com.

- Advertisement -
μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία Ρωσία μακέτα κοντινό

Η εκκλησία θα φτάσει τα 77 μέτρα ύψος, με τρούλο ύψους 22 μέτρων και διάμετρο 33 μέτρων, ενώ ολόκληρο το συγκρότημα θα περιλαμβάνει δύο εκκλησίες, μία μικρότερη και μία μεγαλύτερη. «Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει κοιτίδα της Ορθοδοξίας και τη μεγαλύτερη κατασκευή που θα φιλοξενήσει ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο», δήλωσε στο znak.com η επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του έργου, Zhanna Ryabtseva.

μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία Ρωσία περιβάλλων χώρος

Όπως φαίνεται από τα πρώτα σχέδια της μεγαλύτερης ορθόδοξης εκκλησίας στον κόσμο, η Αγία Σοφία θα δεσπόζει στο κέντρο ενώ μικρότερες εκκλησίες αλλά και βοηθητικά κτήρια θα υπάρχουν ολόγυρα προκειμένου το πλήθος των πιστών να μπορεί να βρίσκει εύκολα καταφύγιο να βοήθεια εάν χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,255LikesΚάντε Like
88,387 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ