Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
28.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ EmiratesSkyCargo δημιουργεί τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για την παγκόσμια...

Η EmiratesSkyCargo δημιουργεί τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για την παγκόσμια διανομή εμβολίων COVID-19!

Η Emirates SkyCargo δημιουργεί τον μεγαλύτερο κόμβο μεταφοράς φορτίων στο Ντουμπάι για την παγκόσμια διανομή εμβολίων COVID-19.

  • Η EmiratesSkyCentralDWC στο Ντουμπάι θα λειτουργεί ως ειδικός κόμβος για τη διανομή εμβολίων COVID-19
  • Ο αερομεταφορέας φορτίων έχει επίσης δημιουργήσει μια ειδική ομάδα ταχείας απόκρισης για την διεκπεραίωση των αιτημάτων μεταφοράς εμβολίων

Ελλάδα, 02 Νοεμβρίου 2020 –

- Advertisement -

Η Emirates SkyCargo ενισχύει την ετοιμότητά της να χειριστεί τις πολυπλοκότητες στην εφοδιαστική αλυσίδα της διανομής ενός δυνητικού εμβολίου COVID-19 παγκοσμίως, δημιουργώντας τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για το εμβόλιο, στο Ντουμπάι.

Ο αερομεταφορέας παίρνει ηγετική θέση ανακοινώνοντας ότι θα ανοίξει εκ νέου την EmiratesSkyCentralDWC στο Ντουμπάι, προκειμένου να χρησιμεύσει ως ειδικός κόμβος για την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου.

Το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της Emirates έχει επίσης δημιουργήσει μια ειδική ομάδα ταχείας απόκρισης για τον συντονισμό των αιτημάτων από τους διάφορους εταίρους που εμπλέκονται στο διεθνές οικοσύστημα διανομής εμβολίων, καθιστώντας την αντίδραση του αερομεταφορέα στα αιτήματα μεταφοράς εμβολίων ακόμα πιο αποτελεσματική.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, δήλωσε:

«Το Ντουμπάι είναι σε πλεονεκτική θέση να χρησιμεύσει ως πύλη και κόμβος διανομής εμβολίων COVID-19 στον υπόλοιπο κόσμο. Έχουμε τις υποδομές και τις συνδέσεις, καθώς και μια γεωγραφική τοποθεσία όπου αγορές, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, βρίσκονται σε ακτίνα πτήσης 8 ωρών.»

«Η EmiratesSkyCargo, μέσα στα χρόνια, μέσω της συνεχούς επένδυσης σε διαδικασίες και αναπτυξιακές μεθόδους για τη μεταφορά φαρμακευτικών ουσιών ευαίσθητων στη θερμοκρασία, κατάφερε να τοποθετήσει το Ντουμπάι, ως το προτιμώμενο σημείο διαμετακόμισης για το πολύτιμο φορτίο μεγάλων παγκόσμιων φαρμακευτικών πελατών.»

«Η δημιουργία ενός αποκλειστικού κόμβου για τα εμβόλια COVID-19 είναι ένα θεμελιώδες έργο που αξιοποιεί το δίκτυο, την εμβέλεια και τις ικανότητές μας, για να επηρεάσει θετικά τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο

Μεταφορά εμβολίου covid-19, Emirates SkyCentral

Ο πρώτος αποκλειστικός κόμβος στον κόσμο για το εμβόλιο COVID-19

Η EmiratesSkyCargo στο Ντουμπάι, θα είναι η μεγαλύτερη στο κόσμο εξειδικευμένη εγκατάσταση για εμβόλια COVID-19. Ο κόμβος θα επιτρέψει στον αερομεταφορέα αεροπορικού φορτίου να μεταφέρει εμβόλια από διάφορα μέρη παραγωγής παγκοσμίως, να αποθηκεύει και να προετοιμάζει αποστολές, τόσο για περιφερειακή όσο και για παγκόσμια διανομή.

Η EmiratesSkyCentralDWC διαθέτει πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα πιστοποιημένου χώρουελεγχόμενης θερμοκρασίας αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων, επιτρέποντας την αποθήκευση και τη διανομή εμβολίων COVID-19 μεγάλων ποσοτήτων.

Συνολικά, εκτιμάται ότι η εγκατάσταση μπορεί να περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια φιαλίδια εμβολίου, σε εύρος θερμοκρασιών 2-8 βαθμούς Κελσίου, οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Η υπερσύγχρονη υποδομή της EmiratesSkyCentralDWC συμπληρώνεται επίσης από έναν από τους μεγαλύτερους στόλους «CoolDollys» στον κόσμο, βοηθώντας στην προστασία των ευαίσθητων στη θερμοκρασία φορτίων κατά τη μεταφορά τους από το αεροσκάφος μέχριτον τερματικό προορισμό.

Επιπλέον, η διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού φορτίων ελεγχόμενης θερμοκρασίας και η εγγύτητα του τερματικού σταθμού από τις πύλες στάθμευσης αεροσκαφών, θα διασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική αποστολή φορτίου για περαιτέρω διανομή.

Το εκτεταμένο μέγεθος της εγκατάστασης, το οποίο μπορεί να διαχειριστεί εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, μαζί με τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας για τον χειρισμό και την εκτέλεση αιτημάτων, θα επιτρέψει στην EmiratesSkyCargo να είναι σε θέση να χειριστεί αποτελεσματικά τον μεγάλο όγκο κρίσιμων αιτημάτων για τη διασυνοριακή αποστολή εμβολίων.

Μέσω ενός συνδυασμού προγραμματισμένων και ναυλωμένων πτήσεων, ο μεταφορέας θα μπορεί στη συνέχεια να μεταφέρει τα εμβόλια σε αγορές που θα το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Δυνατότητες μεταφοράς φαρμακευτικών προϊόντων της Emirates

Η EmiratesSkyCargo αξιοποιεί δεκαετίες εμπειρίας, που αποκτήθηκε από τη μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων και εμβολίων ελεγχόμενης θερμοκρασίας για παγκόσμιους κατασκευαστές για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην πρόκληση της διανομής ενός δυνητικού εμβολίου COVID-19 παγκοσμίως σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από το 2016, ο αερομεταφορέας έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις ως προς τη μεταφορά φαρμακευτικών ειδών ευαίσθητων στη θερμοκρασία, όπως την εισαγωγή ενός εξειδικευμένου προϊόντος, τουEmiratesPharma, καθώς και την ανάπτυξη αποκλειστικής πιστοποιημένης φαρμακευτικής εγκατάστασης, τόσο στο Ντουμπάι, όσο και σε σημαντικά σημεία προέλευσης και προορισμού, που καλύπτουν περισσότερες από 30 πόλεις.

Η EmiratesSkyCargo έχει μεταφέρει πάνω από 250.000 τόνους φαρμακευτικών φορτίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Με το στόλο των σύγχρονων αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, ενός δικτύου που επί του παρόντος εκτείνεται σε περισσότερους από 130 προορισμούς σε έξι ηπείρους και σε συνδυασμό με τη στρατηγική γεωγραφική θέση του Ντουμπάι, η EmiratesSkyCargo θα μπορεί να πραγματοποιεί άμεσα αποστολές εμβολίων από τις εγκαταστάσεις παραγωγής στον κόμβο και κατόπιν στον υπόλοιπο κόσμο, με συνδυασμό προγραμματισμένων και επιβατικών πτήσεων.

Τους τελευταίους μήνες, η EmiratesSkyCargo εργάστηκε για την αποκατάσταση της παγκόσμιας σύνδεσης δικτύου και φορτίου με υπηρεσίες πτήσεων που έχουν αποκατασταθεί σε 75 προορισμούς έως τον Μάιο, 100 έως τον Ιούλιο και 135 προορισμούς στις αρχές Οκτωβρίου. Τ

Tο δίκτυο της EmiratesSkyCargo καλύπτει όλες τις μεγάλες φαρμακευτικές ομάδες και τις τοποθεσίες παραγωγής, διευκολύνοντας την ενδεχόμενη μεταφορά του εμβολίου COVID-19 μόλις ξεκινήσει η παραγωγή του.

Δείτε το σχετικό βίντεο σχετικά με την EmiratesSkyCargo που δημιουργεί τον μεγαλύτερο στο κόσμο αερομεταφορέα για διανομή εμβολίων COVID-19.

Emirates αεροπλάνο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMIRATES

Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 24 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περισσότερους από 3.1 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά.

Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάϊ, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη τη μοναδική απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο.

Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 4.500 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Θα μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates.

Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία του κόσμου, με ένα δίκτυο 157 προορισμών σε 83 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο, το οποίο εξυπηρετείται από έναν εντυπωσιακό στόλο 269 αεροσκαφών που σήμερα αποτελείται αποκλειστικά από Boeing 777s και Airbus A380s.

emirates.com

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,289LikesΚάντε Like
88,141 FollowersΑκολουθήστε
174,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ