Η Thomas Cook μετά την μεγάλη πτώχευση και το ταξιδιωτικό χάος που προκάλεσε σε όλον τον κόσμο, πριν ένα χρόνο, έδειχνε να “επανέρχεται” σταδιακά από τον περασμένο κιόλας Φεβρουάριο με κάποιον τρόπο…

Σε αρχικό στάδιο ενεργοποιήθηκαν τότε οι λογαριασμοί στα social media του σήματος Thomas Cook, όπως γνωστοποίησε η Fosun Tourism Group, που αγόρασε το εμπορικό σήμα έναντι 11 εκατ. λιρών από τους εκκαθαριστές του πτωχευθέντος τουρ οπερέιτορ.

Μέσω λογαριασμού της Thomas Cook στο Twitter, η Fosun στο μήνυμά της ανέφερε: “Μετά την αγορά των βασικών σημάτων Thomas Cook την 1η Νοεμβρίου 2019, το ThomasCookUK λειτουργεί τώρα από την Fosun Tourism Group.

Thomas Cook social media

Η κινεζική επενδυτική εταιρεία προετοιμάζοταν να επαναφέρει το σήμα Thomas Cook ως online ταξιδιωτικό πράκτορα, με αρχική πρόβλεψη τον Ιούνιο. Προς τούτο, είχε προσλάβει δώδεκα πρώην στελέχη του Thomas Cook, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής πωλήσεων Φιλ Γκάρντνερ.

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun αγόρασε το εμπορικό σήμα Thomas Cook μαζί με τα σήματα ξενοδοχείων Casa Cook και Cook’s Club από τους εκκαθαριστές.

Η ανακοίνωση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις τότε, με χαρακτηριστική περίπτωση το σχόλιο χρήστη ότι το όνομα Thomas Cook δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών μετά την κατάρρευση.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία δήλωνε «Covid-ready» και θα πουλήσει αρχικά διακοπές σε προορισμούς που περιλαμβάνονται στη λίστα ασφαλών ταξιδιωτικών διαδρόμων. «Ξεκινάμε τώρα ξεκάθαρα επίγνωση των βραχυπρόθεσμων προκλήσεων που θέτει η πανδημία. Εμείς και οι υποστηρικτές μας από τη Fosun βλέπουμε μακριά και θέλουμε να προσφέρουμε επιλογές, προσωποποιημένες επιλογές και εξυπηρέτηση πελατών 24/7 σε διακοπές για οικογένειες που επιθυμούν να ταξιδέψουν τώρα και στο μέλλον», είχε προσθέσει ο κ. French.

Οι διακοπές θα είναι διαθέσιμες σε δημοφιλείς παραλιακούς προορισμούς και πόλεις σε χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Τουρκία. Οι πελάτες θα έχουν επιλογές για απλό δωμάτιο, έως all inclusive, σε ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Ο νέος ιστότοπος δίνει στους πελάτες τον έλεγχο των διακοπών τους, με τη δυνατότητα να σχεδιάζουν το ταξίδι τους σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τις ανάγκες και τις προδιαγραφές τους. Επιπρόσθετα περιλαμβάνονται μεταφορά, ενοικίαση αυτοκινήτου, χώρος στάθμευσης αεροδρομίου, συνάλλαγμα και ταξιδιωτική ασφάλιση.

Να θυμίσουμε ότι η κατάρρευση της Thomas Cook οδήγησε στην ανεργία 9.000 εργαζόμενους μόνο στο στο Ηνωμένο Βασίλειο και άφησε 150.000 τουρίστες εγκλωβισμένους επί ημέρες στο εξωτερικό!

Η επαναλειτουργία λοιπόν, του tour operator Thomas Cook, μετά τη χρεωκοπία είναι πλέον γεγονός αλλά μόνο με διαδικτυακή λειτουργία.

Πότε ακριβώς και πώς;

Από τις 16 Σεπτεμβρίου η Thomas Cook ξεκινά εκ νέου μέσω της κορυφαίας εταιρείας αναψυχής Fosun Tourism Group.

Η εξαγορά του brand και των διαδικτυακών περιουσιακών στοιχείων της Thomas Cook έγινε τον Νοέμβριο του 2019. Η νέα εταιρεία διατηρεί το γνωστό λογότυπο «Sunny Heart». Με άδεια από την CAA (Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας) και Atol-protection, η νέα Thomas Cook θα ξεκινήσει ως διαδικτυακή επιχείρηση OTA (Online Travel Agent) μέσω ενός νέου ιστότοπου (www.thomascook.com), προσφέροντας στους πελάτες χιλιάδες ξενοδοχεία και δρομολόγια πτήσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook UK Alan French, δήλωσε «Επαναφέραμε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στα βρετανικά ταξίδια. Η νέα μας επιχείρηση θα συνδυάσει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο με ένα ενημερωμένο μοντέλο λειτουργίας που προστατεύεται από την Atol και με την υποστήριξη ενός οργανισμού πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων»

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ