Εύβοια φωτιά

Τιτάνια μάχη δίνουν από χθες τα ξημερώματα οπότε και ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια, οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Τελικά, έπειτα από υπεράνθρωπη προσπάθεια, κατάφεραν να σώσουν τελικά τα τέσσερα χωριά που κινδύνευαν από τις φλόγες. Από τη σφοδρή λαίλαπα δε γλίτωσε το κατάφυτο παρθένο δάσος Natura που κάποτε ήταν καταφύγιο άγριας ζωής.

Πλέον έχουμε μπροστά μας μια απίστευτη οικολογική καταστροφή αλλά ευτυχώς δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Πυροσβέστες, εθελοντές και λοιποί φορείς, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας και να σώσουν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, εκεί όπου οι φλόγες έγλυψαν σπίτια.

Πλέον, η μάχη δίνεται από έδαφος και αέρα ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τα περιφερειακά μέτωπα που απειλούν να επεκταθούν.

Με το πρώτο φως της ημέρας, το μόνο ενεργό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή προς το χωριό Σταυρός κοντά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ. Εκεί οι φλόγες κατακαίνε συμπαγές δάσος με κατεύθυνση προς το χωριό Σταυρός από το οποίο απέχει περίπου στα 2 χιλ.

Παράλληλα, η υπηρεσία Copernicus Emnergency Management Service/Mapping έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορική εικόνα από την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

https://twitter.com/CopernicusEMS?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1161361459366043650&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fdoryforiki-fotografia-fotias-eyboia-copernicus
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ