Οι δημοφιλείς αναζητήσεις για το 2020 στη Google

H Google γνωστοποίησε ότι καταργεί σταδιακά και την επιλογή Book on Google για πτήσεις από τον Σεπτέμβριο.

- Advertisement -

Η κατάργηση των κρατήσεων για πτήσεις θα ενεργοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 για χρήστες εκτός ΗΠΑ και για χρήστες στις ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 2023 ή αργότερα.

Σύμφωνα με την Google, οι online κρατήσεις για πτήσεις ήταν ωφέλιμες για ορισμένους συνεργάτες της, αλλά τα δεδομένα δείχνουν μειούμενο μερίδιο των κρατήσεων πτήσεων της Google.

«Προσφέραμε αρχικά αυτή τη λειτουργία για να δώσουμε στους ανθρώπους έναν απλούστερο τρόπο να αγοράσουν τα εισιτήριά τους και να βοηθήσουμε τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες και τους OTA να λαμβάνουν περισσότερες κρατήσεις», ανέφερε η εταιρεία.

«Ωστόσο, διαπιστώσαμε με την πάροδο του χρόνου ότι οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να κάνουν κράτηση απευθείας σε ιστότοπους συνεργατών και προσπαθούμε πάντα να ικανοποιούμε τις προτιμήσεις των χρηστών όποτε είναι δυνατόν», τονίζεται στη δήλωση της Google.

Νωρίτερα φέτος, η Google παρουσίασε ορισμένες νέες ταξιδιωτικές λειτουργίες, όπως τις ειδοποιήσεις για το πότε μειώνεται το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και δυνατότητες για την εύρεση του καλύτερου ξενοδοχείου, εστιατορίου και αξιοθέατων σε μικρή απόσταση με τα πόδια.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ