Η Ισλανδία έχει άρει όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid-19. «Δεν υπάρχουν μέτρα πρόληψης ασθενειών στα σύνορα για τους επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ισλανδία», ανεξάρτητα από το εάν τα άτομα είναι εμβολιασμένα ή μη, ανέφεραν οι αρχές.

- Advertisement -

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται πλέον να παρέχουν αποδείξεις εμβολιασμού ή προηγούμενης μόλυνσης και δεν υπάρχουν περιορισμοί στις κοινωνικές συγκεντρώσεις ή απαιτήσεις καραντίνας για όσους έχουν μολυνθεί από τον Covid-19. Οι αρχές στην Ισλανδία δήλωσαν ότι το 81% του επιλέξιμου πληθυσμού είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο, ενώ επί του παρόντος χορηγούνται εμβολιασμοί για παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών.

Ο Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, επικεφαλής της Visit Iceland, δήλωσε: «Έχουμε ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί στα σύνορα ή εντός της χώρας. Οι ισλανδικές αρχές έχουν υιοθετήσει μια μετρημένη προσέγγιση για τον Covid-19 καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας υπό τη συμβουλή ιατρικών εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων. Αισθάνομαι βέβαιος ότι τα αναθεωρημένα πρωτόκολλά μας είναι ένα αιτιολογημένο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες και να μοιραστούμε όλα τα θαύματα που έχει να προσφέρει η Ισλανδία.”

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ