Αεροδρόμιο Heathrow, Λονδίνο

Οι πτήσεις στη Βρετανία αυξήθηκαν την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, αντανακλώντας τη χαλάρωση των περιορισμών Covid-19 και την περίοδο των σχολικών διακοπών σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Την εβδομάδα έως τις 16 Φεβρουαρίου, κατά μέσο όρο 3.400 πτήσεις προσγειώθηκαν και έφτασαν στη χώρα, αυξημένες κατά 16% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και το υψηλότερο από το άλμα για τα Χριστούγεννα του 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Eurocontrol και που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, οι αριθμοί πτήσεων εξακολουθούσαν να είναι 40% κάτω από την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019, πριν από την πανδημία, αποκαλύπτοντας τον αντίκτυπο των περιορισμών του Covid-19 στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Μετά από μια συρρίκνωση 40% τους πρώτους τρεις μήνες του περασμένου έτους, όταν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ήταν σε lockdown, οι αριθμοί πτήσεων παρέμειναν 30% έως 40% κάτω από τα προ-πανδημικά επίπεδα για το υπόλοιπο του 2021.

Είχαν πέσει στο ήμισυ του προπανδημικού επιπέδου τους στις αρχές του 2022, αντανακλώντας υψηλούς αριθμούς μόλυνσης και αυστηρότερους περιορισμούς, αλλά εν μέρει ανέκαμψαν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ