Νέο αεροδρόμιο Φλωρεντίας

Η Ιταλία κατασκευάζει το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο… με αμπελώνα στην κορυφή του!

Το κρασί συναντά τα ταξίδι: Το νέο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας θα έχει έναν αμπελώνα στην οροφή του! Το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας θα φιλοξενήσει ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό στην οροφή του – έναν αμπελώνα 7,7 εκταρίων (19 στρεμμάτων). Εδώ θα δείτε πώς μπορείτε να περάσετε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στη Φλωρεντία!

Αποκαλύφθηκαν τα νέα σχέδια για το νέο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας

Το αμερικανικό γραφείο σχεδιασμού Rafael Viñoly Architects αποκάλυψε σχέδια για έναν ανακαινισμένο διεθνή τερματικό σταθμό στο ιταλικό αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένων των αμπελιών που θα χρησιμεύσουν ως νεύμα στη φήμη της Φλωρεντίας ως «καρδιά της φημισμένης οινοπαραγωγικής χώρας της Ιταλίας» – της Τοσκάνης.

Ενώ οι λεπτομέρειες είναι ακόμα ασαφείς για τα ακριβή σχέδια, οι αρχιτέκτονες λένε ότι ο μελλοντικός τερματικός σταθμός θα έχει μέγεθος 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Θα έχει μια τεράστια κεκλιμένη οροφή που θα είναι επενδεδυμένη με φεγγίτες και περίπου 38 σειρές αμπέλων.
Θεωρείται ότι είναι ο πρώτος αμπελώνας αεροδρομίου στην Ευρώπη. Στον αμπελώνα Halter Ranch στην Καλιφόρνια , υπάρχει ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο για αδειούχους πιλότους και τους οινόφιλους φίλους τους – αλλά είναι ένας σπάνιος συνδυασμός.

Το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας θα παράγει το δικό του κρασί;

Μεγάλο μέρος της παραγωγής κρασιού πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός της εταιρείας.

«Ένας κορυφαίος αμπελουργός από την περιοχή θα καλλιεργήσει τον αμπελώνα και το κρασί θα κατασκευαστεί και θα παλαιωθεί σε εξειδικευμένα κελάρια κάτω από την οροφή του τερματικού σταθμού», εξηγεί ένας εκπρόσωπος της Rafael Viñoly Architects.

Κάτω από τους αμπελώνες, ο σχεδιασμός του τερματικού σταθμού διαθέτει μια μεγάλη πλατεία, η οποία σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες θα βοηθήσει στον εξορθολογισμό της κυκλοφορίας των επιβατών.
Τα σχέδια δείχνουν επίσης τον υπάρχοντα διάδρομο να γυρίζει κατά 90 μοίρες, καθιστώντας τον καλύτερα προσαρμοσμένο σε σύγχρονα αεροσκάφη, καθώς και βελτίωση των μεταφορών μέσω ενός νέου συστήματος ελαφρών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Οι αρχιτέκτονες Rafael Viñoly ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν με τους σχεδιαστές αεροδρομίων για την κατασκευή της δομής σε δύο φάσεις. Το πρώτο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2026, αλλά το δεύτερο, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2035.

Πληροφορίες από euronews.com

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ