Για αιώνες, οι νέοι άνδρες και τα αγόρια ανέβαιναν στις απότομες πλαγιές του Tigray, στη Βόρεια Αιθιοπία, για να φτάσουν στις αρχαίες εκκλησίες που είναι λαξευμένες στις πλευρές των βράχων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, θεωρείται ότι αυτές οι εκκλησίες έχουν κατασκευαστεί πάνω από 1.000 χρόνια πριν σε αυτά τα απομακρυσμένα βουνά και ήταν και παρεμένουν ένας τόπος λατρείας και μελέτης για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της περιοχής.

- Advertisement -

Η αφρικανική μόδα είναι πολύ πιο μπροστά από όσο φαντάζεσαι! Και ιδού η απόδειξη!

Ελπίζοντας να έρθουν πιο κοντά στο Θεό -κυριολεκτικά και μεταφορικά- οι μικροί μαθητές ρισκάρουν καθημερινά ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα, καθώς οι χώροι προσευχής και μελέτης είναι φτιαγμένοι σε πολύ απότομους βράχους. Νέοι άνδρες και αγόρια έχουν μελετήσει τα ιερά κείμενα γραμμένα στα αρχαία Τιγκρινιακά -τη γλώσσα που ομιλείται στην περιοχή- για να γίνουν διάκονοι και ιερείς στην εκκλησία.

Τα περισσότερα από τα παιδιά, έχουν οδηγηθεί εκεί από την οικογένειά τους ελπίζοντας ότι θα τους δώσουν έτσι την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις κακουχίες της αγροτικής ζωής, σε μια περιοχή που έχει πληγεί από τις καταστροφικές ξηρασίες των τελευταίων ετών.

Η καθημερινή ζωή των νέων φοιτητών και των καθηγητών έχει αποτυπωθεί από τον 26χρονο φωτογράφο Asher Svidensky ο οποίος πέρασε 10 ημέρες στην περιοχή, στα βουνά της Αιθιοπίας. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε: «Κάποιοι καθηγητές έχουν ζήσει στα βουνά για πάνω από 40 χρόνια και τα παιδιά που ανεβαίνουν εκεί κάθε μέρα για τα μαθήματά τους κοιμούνται κάποιες φορές εκεί. Πολλοί μαθητές στρέφονται εκεί για μια καλύτερη ζωή ή τους οδηγούν οι γονείς τους καθώς έτσι θεωρούν ότι θα τους προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον. Υπάρχει σοβαρή ξηρασία στην Αιθιοπία και ενώ όλο και περισσότεροι αγρότες δεν κερδίζουν αρκετά για να επιβιώσουν το να γίνει κάποιος διάκονος μοιάζει ένας τρόπος για να μείνει μακριά από την πείνα. Μερικά παιδιά πηγαίνουν πίσω για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους τα Σαββατοκύριακα, ενώ άλλα δεν το κάνουν».

Για τον ίδιο τον φωτογράφο ήταν επίσης πολύ δύσκολο να κάνει τη λήψη αυτών των φωτογραφιών καθώς έπρεπε να ανέβει σε απόκρημνα σημεία που προσεγγίζονταν δύσκολα, αλλά το αποτέλεσμα τον αντάμειψε.

Νότια Αφρική: 23 πανέμορφοι λόγοι για να την επισκεφθείς τώρα!

ethiopia8

 

ethiopia7

 

ethiopia6

 

ethiopia4

 

ethiopia3

 

ethiopia2

 

ethiopia1

ethiopia14

 

ethiopia13

 

ethiopia12

 

ethiopia11

 

ethiopia10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ