Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024
29.6 C
Athens
ΑρχικήΙσπανίαΜαδρίτηΗ Μαδρίτη αποκτά ένα ολοκαίνουργιο φουτουριστικό μουσείο

Η Μαδρίτη αποκτά ένα ολοκαίνουργιο φουτουριστικό μουσείο

Η Μαδρίτη αποκτά ένα ολοκαίνουργιο φουτουριστικό μουσείο και οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι θα ανοίξει τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους.

Η ισπανική πρωτεύουσα μπορεί να υπερηφανεύεται για τόνους λαμπρών πραγμάτων και πολιτιστικών αξιοθέατων, από το Prado έως το Reina Sofia – και τώρα έχει ακόμα ένα λόγο καθώς η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει ένα νέο, πρώτο στο είδος του μουσείο.

- Advertisement -

Το Ισπανικό Εβραϊκό Μουσείο βρίσκεται υπό κατασκευή από το 2016 και χτίζεται με την υποστήριξη διαφόρων οργανώσεων της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της Κοινότητας της Μαδρίτης. Τελικά αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2025 .

Το μουσείο ιδρύθηκε από το Ισπανικό Εβραϊκό Ίδρυμα αφού απέκτησαν 30ετή μίσθωση του κτιρίου, το οποίο αποτελούσε ηλεκτρικό υποσταθμό του μετρό για τη γειτονιά Σαλαμάνκα.

Η (μελλοντική) διεύθυνση είναι 21 Castelló Street. Το μουσείο θα επικεντρωθεί στην ισπανική εβραϊκή κληρονομιά και τον αντίκτυπό της στην πολιτική και τον πολιτισμό, με αποστολή να προωθήσει τις αξίες της ανεκτικότητας και της διαφορετικότητας.

Θα υπάρχουν έξι βασικά θέματα που παρουσιάζονται στο μουσείο. «Μνήμη και βιβλιογραφική ανάκαμψη», «η ιστορία του εβραϊκού λαού» και «η κοινή ιστορία μεταξύ ισπανόφωνου και εβραϊκού πολιτισμού» είναι μερικές μόνο από τις εκθέσεις που θα εκτεθούν παράλληλα με προσωρινά χαρακτηριστικά.

Η συλλογή Paul Dahan και η οικογένεια Backal Gojman είναι μόνο δύο από τα μέρη που δανείζουν έργα στο μουσείο και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι θα γίνει πόλο έλξης για διεθνείς τουρίστες.

Photo cover: Facebook Fundación HispanoJudía 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,301LikesΚάντε Like
88,246 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ