Ανακοινώθηκε χθες η λίστα του “Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας” (World Happiness Report) από τον ΟΗΕ και μάθαμε ποιες είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο! Η Ελλάδα σε ποια θέση λέτε να βρίσκεται;

Φέτος, λοιπόν, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο είναι αυτοί της Φινλανδίας και ακολουθούν οι χώρες της Δανίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και της Ολλανδίας. Η Φινλανδία ήταν και πέρσι πρώτη στη λίστα, ενώ φέτος εκτός πεντάδας βρέθηκε η Ελβετία (6η).

- Advertisement -
Φινλανδία - η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο

Η Ελλάδα παρουσίασε πτώση τριών θέσεων σε σχέση με το 2018, και βρέθηκε στην 82η θέση, ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 79η θέση της κατάταξης του ΟΗΕ.

Για να βγει αυτή η ετήσια λίστα του ΟΗΕ λαμβάνονται υπόψιν 6 τομείς που είναι καθοριστικοί για μια ευτυχισμένη ζωή, οι οποίοι είναι το εισόδημα, η ελευθερία, η εμπιστοσύνη, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η κοινωνική υποστήριξη και η γενναιοδωρία.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας υπάρχουν κυρίως χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Σύμφωνα με τη λίστα, τελευταίοι άρα και πιο δυστυχισμένοι είναι οι κάτοικοι του Νότιου Σουδάν. Επίσης, στο τέλος της λίστας φιγουράρουν η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Αφγανιστάν, η Τανζανία, η Ρουάντα, η Υεμένη, το Μαλάουι, η Συρία, η Μποτσουάνα και η Αϊτή.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερα νέα για τις χώρες του κόσμου πατήστε εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ