Η πόλη με τα πολλά παζάρια και την εξωτική ομορφιά- Ανακαλύψτε τη βαριά κληρονομιά των Ίνκας

Η Λα Παζ είναι χτισμένη σε υψόμετρο 3.632 μέτρων, κατατάσσοντας την στη ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου.

Με πολύβουες αγορές, πολύχρωμα κτίρια, πανύψηλους ουρανοξύστες και τη βαριά κληρονομιά των Ίνκας, η Λα Παζ είναι χαώδης, ζωντανή και εξωτική.

Το όνομά της σημαίνει «η Κυρία μας, της Ειρήνης»

και οι πλούσιοι κάτοικοι λόγω της έλλειψης οξυγόνου κατοικούν στα χαμηλότερα προάστια, όπου η διαβίωση λόγω του υψομέτρου είναι πιο άνετη.

Τα αποικιακά της κτίρια και οι μεγάλες πλατείες φανερώνουν την ισπανική της κυριαρχία στο παρελθόν. Γύρω από την πλατεία Plaza del Etudiante ο επισκέπτης θα ξεκινήσει να ανακαλύπτει την πόλη και την αρχοντική αίσθηση που αποπνέει.

Διαβάστε ακόμα: Βροχές και Καταιγίδες (7/10)- Που θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Εθνικό Μουσείο Τέχνης κοντά στο δημαρχείο και το μεγαλοπρεπή ναό του Σαν Φρανσίσκο που δεσπόζει στο κέντρο μιας πλατείας με περιστέρια.

Η καρδιά της πόλης χτυπάει στα πολύβουα παζάρια με χρωματιστές πραμάτειες, κοσμήματα από ασήμι, ρούχα από μαλλί αλπακά και διακοσμητικά με την παραδοσιακή τέχνη των απογόνων των Ίνκας. Ξεχωρίζει το παζάρι των μαγισσών όπου βρίσκει κανείς βότανα και μαντζούνια.

Διαβάστε ακόμα:
Τα πιο τρομακτικά δάση του πλανήτη θα σας κάνουν σίγουρα να... το βάλετε στα πόδια!

Διαβάστε ακόμα: Δυο μέρες στο Πάπιγκο… για ένα short break αξέχαστο!

Περίπου δέκα χιλιόμετρα από το φαράγγι του Ρίο Τσοκεγιάπου βρίσκεται η Κοιλάδα της Σελήνης, που ονομάστηκε έτσι από τους ιδιαίτερους φυσικούς γεωλογικούς σχηματισμούς στο χρώμα της άμμου.

Η πόλη με τα πολλά παζάρια και την εξωτική ομορφιά- Ανακαλύψτε τη βαριά κληρονομιά των Ίνκας

ΠΗΓΗ: news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ