Χόι Αν, Βιετνάμ - Η πόλη που ψηφίστηκε ως η καλύτερη στον κόσμο
Ενημερώθηκε στις 4 Μαρτίου 2020, 14:30

Τα Travel + Leisure World’s Best Awards ψήφισαν την καλύτερη πόλη στον κόσμο για το 2019, και σίγουρα δεν την φαντάζεστε!

- Advertisement -

Μια πόλη που είναι φημισμένη για την ομορφιά της με τις παραδοσιακές γειτονιές και τα… κίτρινα σπιτάκια. Μήπως τώρα πάει κάπου ο νους σας; Μπορεί και όχι!

Χόι Αν σπίτια

Επίσης, δείτε ποια ψηφίστηκε ως η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς στον κόσμο!

Ο λόγος για την πόλη Χόι Αν (Hoi An) στο Βιετνάμ, που παρότι είναι σχετικά άγνωστη, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η ιστορική συνοικία της πόλης, αναγνωρίζεται ως ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο παράδειγμα εμπορικού λιμανιού της Νοτιοανατολικής Ασίας που χρονολογείται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα ενώ τα κτίρια και οι δρόμοι αντικατοπτρίζοντας ένα μείγμα αυτόχθονων και ξένων επιρροών.

Χόι Αν φαναράκια

Γνωρίστε την πόλη Χόι Αν

Λόγω του αυξημένου αριθμού τουριστών που επισκέπτονται το Χόι Αν, αναδύονται διάφορες δραστηριότητες που επιτρέπουν στους επισκέπτες να βγουν από την παλιά συνοικία και να εξερευνήσουν με ποδήλατο, καγιάκ ή μηχανοκίνητο σκάφος τις ομορφιές της περιοχής.

Ο ποταμός Thu Bon εξακολουθεί να είναι απαραίτητος για την περιοχή εδώ και περισσότερα από 500 χρόνια και εξακολουθεί να αποτελεί βασική τη μορφή μεταφοράς τροφίμων ακόμα και αν οι βόλτες με καγιάκ και μηχανοκίνητες βάρκες γίνονται όλο και συχνότερες τουριστικές δραστηριότητες.

Χόι Αν, Βιετνάμ
Χόι Αν γέφυρα

Επιπλέον προσφέρει μια ξεχωριστή τοπική κουζίνα που συνδυάζει αιώνες πολιτισμικών επιρροών από την Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Μάλιστα φιλοξενεί μια σειρά μαθημάτων μαγειρικής, όπου οι τουρίστες μπορούν να μάθουν να φτιάχνουν cao lầu (καρυκευμένο χοιρινό με χυλοπίτες) ένα πιάτο που έχει την υπογραφή της πόλης.

Αξίζει να την επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πανσέληνου “Hoi An Lantern Full Moon” όπου οι άνθρωποι ανταλλάσσουν λουλούδια, φανάρια, κεριά και φρούτα για ευημερία και καλή τύχη.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ