Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
26.8 C
Athens
ΑρχικήEco NewsΗ «πόλη του αύριο» προετοιμάζεται στη Νέα Υόρκη!

Η «πόλη του αύριο» προετοιμάζεται στη Νέα Υόρκη!

Η «πόλη του αύριο» προετοιμάζεται στη Νέα Υόρκη! Πρόκειται για ένα κτήριο ύψους 737 μέτρων που παγιδεύει τις εκπομπές άνθρακα από τη γύρω ατμόσφαιρα και είναι η τελευταία πρόταση από το παρισινό στούντιο αρχιτεκτονικής Rehubika. Σχεδιασμένο για να κατασκευαστεί στο νησί Roosevelt στη Νέα Υόρκη, ο πύργος «mandragore» (μανδραγόρας) εμπνέεται από την ανθρώπινη μορφή του ομώνυμου φυτού.

πόλη του αύριο mandragore

Η «πόλη του αύριο» προετοιμάζεται στη Νέα Υόρκη και θα έχει κυματοειδή αρχιτεκτονική, που σκοπεύει να συμβολίσει τη σχέση της ανθρωπότητας με τη φύση, χρησιμεύοντας παράλληλα ως υπενθύμιση ότι πρέπει συμβιώσουμε αρμονικά με τον πλανήτη, διατηρώντας ασφαλές το περιβάλλον γύρω μας.

- Advertisement -
πόλη του αύριο mandragore

Το έργο είναι μια απάντηση στην «πόλη του αύριο», που δεν θα αφήνει αποτύπωμα άνθρακα, απορροφώντας περισσότερο CO2 από ό,τι απελευθερώνει, μειώνοντας αποτελεσματικά τον άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακόμη την πλήρη δομή του παράξενου αυτού κτηρίου, η εταιρεία κατασκευής έχει προτείνει τη χρήση ξύλινων υλικών αλλά και παθητικών ενεργειών, όπως για παράδειγμα έναν εναλλάκτη θερμότητας αέρα-εδάφους, ο οποίος θα χρησιμοποιεί υπόγειους σωλήνες για τη σύλληψη θερμότητας από το έδαφος και τη διάχυσή της στο κτήριο, προσφέροντας ένα ζεστό εσωτερικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του χειμώνα δροσιά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

πόλη του αύριο mandragore

Ο πύργος «mandragore» θα έχει 160 ορόφους και στον περιβάλλοντα χώρο θα φυτευτούν 1.600 δέντρα και φυτά, χάρη στα οποία θα απορροφάται μεγάλη ποσότητα άνθρακα και επομένως η “πόλη του αύριο” θα είναι είναι λιγότερο ρυπογόνα για το οικοσύστημα. Επιπλέον, θα αποτελεί ένα κόσμημα για τη Νέα Υόρκη αλλά και ένα κτήριο-ορόσημο, που θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο για τη φιλικότητά του και την προστασία προς το περιβάλλον.

πόλη του αύριο mandragore

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,568 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ