τεράστιες μάσκες μαθητές σχολείο

Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση γιατί δόθηκαν τόσο μεγάλες μάσκες στους μαθητές! Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί με τις τεράστιες μάσκες που κλήθηκαν να φορέσουν οι μαθητές των σχολείων κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, προκειμένου να προστατευτούν από τον κορονοϊό, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χιουμοριστικά είπαν πως είναι… για γίγαντες!

Τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν από φωτογραφίες μαθητών που κάλυπταν σχεδόν ολόκληρο το πρόσωπό τους με υπερμεγέθεις μάσκες, δείχνοντας σε όλους πως κάτι δεν… πήγε καλά. Και πραγματικά έτσι είναι αφού για το θέμα αυτό η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δίνει την επίσημή της εξήγηση γιατί δόθηκαν τόσο μεγάλες μάσκες στους μαθητές.

τεράστιες μάσκες μαθητές
Μάσκες για… γίγαντες φόρεσαν οι μαθητές των σχολείων κατά την πρώτη μέρα της επιστροφής τους στα θρανία!

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών…

Διαβάστε ακόμα:  Η Indian Motorcycle ανακοίνωσε το νέο lineup για το 2023

…Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

Εν ολίγοις λοιπόν καταλαβαίνουμε πως οι διαστάσεις του αρχικού υφάσματος των μασκών, πριν από τη συρραφή τους, θεωρήθηκε ως ο σωστός, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τόσο μεγάλες μάσκες για τους μαθητές των σχολείων λες και θα τις φορούσαν… γίγαντες!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ