- Advertisement -

Επιστρέφετε σπίτι κουρασμένοι και οι υποχρεώσεις της ημέρας είναι τόσες που δεν αφήνουν χρόνο (και διάθεση) για μαγείρεμα. Έχουμε τη λύση!

Βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή που θα αρέσει σίγουρα και σε μικρούς και σε μεγάλους και μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα αλλά και εύκολα! Γεμάτη νοστιμιά, διαφορετικές υφές και γεύσεις, αυτή η γρήγορη σαλάτα ζυμαρικών με μπέικον και πέστο είναι ιδανική για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Θα χρειαστείτε λιγότερο από 30 λεπτά για να την φτιάξετε και θα είναι σίγουρα απολαυστική!

Σημ. Τα υλικά είναι για 4-6 μερίδες

Υλικά

150 γραμ. μπρόκολο, αφαιρείτε τα κοτσάνια
25 γραμ. κουκουνάρι, για σερβίρισμα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
350 γραμ. πέννες
300 γραμ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
150 γραμ. πέστο βασιλικού
150 γραμ. ντοματίνια,κομμένα στη μέση
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
25 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

2+1 σάλτσες με εξωτική γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε!

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε το πράσινο μέρος του μπρόκολου σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζετε ένα μικρό τηγάνι στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε το κουκουνάρι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
  • Βράζατε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και την πένα. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου , προσθέτοντας το μπρόκολο 3 λεπτά πριν από το τέλος. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, (το μπρόκολο στραγγίξτε το ξεχωριστά και ρίξτε κρύο νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα και να ρυθμίσετε το χρώμα του). Αφήστε τα ζυμαρικά να κρυώσουν.
  • Εν τω μεταξύ, τηγανίστε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μια μέτρια-υψηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ή έως ότου γίνει τραγανό, ανακατεύοντας συχνά. Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας από το μαγειρεμένο μπέικον και προσθέστε το υπόλοιπο στα ζυμαρικά.
  • Προσθέστε το πέστο, τις ντομάτες και το μπρόκολο στο μαγειρεμένο μείγμα ζυμαρικών. Προσθέστε μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
  • Βάλτε το φαγητό σε ένα μπολ σερβιρίσματος, ρίξτε από πάνω το φρυγανισμένο κουκουνάρι, το υπόλοιπο μπέικον και την παρμεζάνα.
  • Έτοιμο! Καλή σας όρεξη!
CNN: 10 χώρες με την καλύτερη κουζίνα! Σε ποια θέση είναι η ελληνική;

Tips

  • Αυτό το πιάτο μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο για 2 ημέρες, καλυμμένο.
  • Αν επιθυμείτε η σαλάτα ζυμαρικών να είναι πιο κρεμώδης, μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή μερικές κουταλιές μαγιονέζα

Φωτο BBC Food

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ