μακαρόνια cacio e pepe

Σας αρέσει να ανακαλύπτετε συνεχώς νέες γεύσεις και να πειραματίζεστε στην κουζίνα, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιείτε πολλά υλικά και πολύπλοκες συνταγές; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη αυθεντική συνταγή για cacio e pepe, δηλαδή την κλασική Ιταλική μακαρονάδα με τυρί πεκορίνο, βούτυρο και μπόλικο πιπέρι κι απολαύστε ένα τέλειο γεύμα με τους αγαπημένους σας! Το καλύτερο; Γίνεται μέσα σε μόλις 20 λεπτά!

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε Cacio e pepe

Για το αυθεντικό cacio e pepe θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά μακριά (το ιδανικό είναι το bucatini, αλλά αν δεν έχετε, γίνεται και με χοντρά μακαρόνια, λιγκουίνι ή φετουτίσνι)
  • 1 1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο Pecorino Romano, και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • αλάτι
Λαχταριστό cacio e pepe

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε μπόλικο νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει αρκετό αλάτι. Μην το παρακάνετε, πρέπει να είναι al dente.
  2. Κρατήστε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό που βράζετε τα ζυμαρικά λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά.
  3. Αφήστε τα ζυμαρικά να στραγγίσουν τα νερά τους.
  4. Προσθέστε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε το βούτυρο, το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο, το τυρί και τέλος το μαύρο πιπέρι.
  5. Σερβίρετε αμέσως και προσθέστε λίγο ακόμα τριμμένο πεκορίνο.

Tips

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παρμεζάνα σε αναλογία 50-50.
  2. Ταιριάζει πολύ ωραία η καπνιστή πανσέτα (ή σύγκλινο ή χοντροκομμένο μπέικον) σε ποσότητα 1 φλιτζανιού.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ