καπνιστή σάλτσα ντομάτας

Αναζητάτε γεύσεις έξω από τα συνηθισμένα, χωρίς όμως να πρέπει να σπαταλάτε κόπο και χρόνο στην κουζίνα; Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη κι εύκολη συνταγή για καπνιστή σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά που θα σας ταξιδέψει στα χωριά του ιταλικού νότου!

Δείτε επίσης Γεύση από Μεξικό στο τραπέζι σας με λαχταριστά σπιτικά νάτσος!

Η συνταγή την καπνιστή σάλτσα ντομάτας

Το ψήσιμο της ντομάτας είναι αυτό που δίνει στη σάλτσα αυτό το ιδιαίτερο, καπνιστό άρωμα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10-30 λεπτά

Υλικά

  • 10-15 ώριμες ντομάτες
  • μια γερή δόση ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ένα μικρό ματσάκι θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα
  • μία κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί (προαιρετικά) ή μια πρέζα ζάχαρη για τη γεύση
  • 1 χούφτα μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • βρασμένα ζυμαρικά
Φέρτε το...Μεξικό στο τραπέζι σας: Δοκιμάστε chilli chicken, μια απολαυστική παραλλαγή του γνωστού chilli con carne!

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία
  2. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και στρώστε τις σε ένα ταψί. Προσθέστε τους αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίξτε πάνω το θυμάρι και βάλτε τις στο φούρνο μέχρι να μαυρίσει λίγο η φλούδα τους. Αυτό είναι που θα χαρίσει στη σάλτσα καπνιστή και πιο ρουστίκ γεύση.
  3. Βγάλτε από το φούρνο τις ντομάτες και βάλτε τις σε ένα ταψί μαζί με τους χυμούς τους. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και το ξίδι, προσθέστε τις ελιές κι ανακατέψτε καλά.
  4. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σας μαζί με τη σάλτσα.

Extra tips:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ελιές με κάπαρη, καθώς και ψιλοκομμένο σαλάμι ή λουκάνικο.
  • Η μοτσαρέλα ταιριάζει υπέροχα μέσα στη σάλτσα και λιώνει μοναδικά όσο οι ντομάτες είναι ζεστές από το φούρνο.
  • Μπορείτε να ρίξετε λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Λαδένια Κιμώλου: η "ελληνική πίτσα" που θα αγαπήσετε

Καλή απόλαυση!

Πηγή: BBC Food

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ