ψαροκροκέτες με σαλάτα

Τώρα το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης αλλά και του περιορισμένου χρόνου που συνήθως διαθέτουμε, αναζητούμε εύκολες, γρήγορες κι ελαφριές συνταγές. Το travelstyle σας προτείνει να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη κι άκρως καλοκαιρινή συνταγή για ψαροκροκέτες που θα λατρέψουν όλοι!

Διαβάστε επίσης Κάντε ένα τροπικό ταξίδι με 10 εύκολες συνταγές για κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι!

Συνταγή για ψαροκροκέτες

Χρόνος προετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10-30 λεπτά

Μερίδες: 2-3

Ψαροκροκέτες

Υλικά:

  • 2 μεσαίες πατάτες (ή γλυκοπατάτες)
  • 200g μαγειρεμένο ψάρι (π.χ. σκουμπρί, σολωμός ή τόνος σε κονσέρβα)
  • χυμός ενός μικρού λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100g κρακεράκια ή παρόμοια αλμυρά μπισκότα (ή ψίχα ψωμιού)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί (π.χ. τσέντας)
  • ξύσμα 1/2 λεμονιού (προαιρετικά αλλά του δίνει υπέροχη γεύση)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Πλύντε τις πατάτες καλά και βράστε τις με τη φλούδα τους για 20-λεπτά αφού τις χαράξετε πριν με ένα μαχαιράκι. Μόλις βράσουν, ξεπλύνετέ τις με νερό και αφήστε τις να κρυώσουν πριν τις ξεφλουδίσετε.
  3. Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ και λιώστε τις με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ.
  4. Αναμίξτε τις πατάτες με το ψάρι, το λεμόνι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε καλά ώστε να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλετε κι έχετε χρόνο αφήστε το για μισή ώρα στο ψυγείο να “δέσει”.
  5. Τρίψτε σε ένα μίξερ τα κράκερ και βάλτε τα σε ένα μπωλ.
  6. Βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλίτσες με το μείγμα του ψαριού. Βουτήξτε τις υγρές μπαλίτσες στο τριμμένο κράκερ.
  7. Η πιο υγιεινή κι ελαφριά μέθοδος μαγειρέματος είναι να τις ψήσετε στο φούρνο. Αλείψτε με ελάχιστο λάδι το ταψί ή τη λαδόκολλα, τοποθετήστε τις κροκέτες και γυρίστε τις κι από τις δυο μεριές ώστε να λαδωθούν καλά.
  8. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις τηγανίσετε.

Συνδυάζονται ιδανικά με βραστά χόρτα και λαχανικά ή σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: BBC Food

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ