Το ρηξικέλευθο σπίτι των KOIS ASSOCIATED ARCHITECTS αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τη σχεδιαστική δυναμική του καθώς και την αρχιτεκτονική πρωτοπορία.

Η Τήνος, ένα νησί που φημίζεται για την παρθένα αρχιτεκτονική, τα γραφικά χωριά και το όμορφο τοπίο του έμοιαζε από την γέννηση του σχεδίου ο ιδανικός τόπος φιλοξενίας για το πρότζεκτ αυτό. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική, η λειτουργικότητα, η προστασία, η απλότητα και η αισθητική αναμιγνύονται στο πρότζεκτ αυτό σχηματίζοντας μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και όμορφη εικόνα.

Η κατοικία βρίσκεται σε ένα επικλινές βραχώδες οικόπεδο με νότιο προσανατολισμό και προνομιακή θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πρόθεση του αρχιτέκτονα Στέλιου Κόη ήταν να ενσωματώσει την ένταση του σπιτιού στην υπάρχουσα τοπογραφία και να δημιουργήσει ασαφή όρια μεταξύ του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος.

Την επιφάνεια της κατοικίας επικαλύπτει μια εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης χωρίς σκελετό. Το υδάτινο στοιχείο χάνεται στον ορίζονται καθώς μπλέκεται με το τοπίο της θάλασσαςδημιουργώντας ένα εντυπωσιακό καμουφλάζ με αντικατοπτρισμό του ουρανού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ