Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
27.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Σιγκαπούρη κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Η Σιγκαπούρη κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Η Σιγκαπούρη θα κάνει τον εμβολιασμό κατά του Covid υποχρεωτική προϋπόθεση για την έγκριση νέων αιτήσεων για δελτία εργασίας, μακροχρόνια άδεια και μόνιμη διαμονή στη Σιγκαπούρη από την 1η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Όσοι ανανεώνουν τα δελτία εργασίας τους θα πρέπει επίσης να εμβολιαστούν.

Η νέα διαταγή δεν θα ισχύει για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών και εκείνα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ιατρικά για εμβολιασμό. Το νέο μέτρο, που ανακοινώθηκε , αποτελεί μέρος των προσαρμογών της χώρας στην αντιμετώπιση της παραλλαγής Omicron.

- Advertisement -
Σιγκαπούρη

«Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στη διατήρηση των υψηλών ποσοστών εμβολιασμού μας και θα διευκολύνουν το ασφαλές άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας μας», ανέφερε το MMTF.

Οι κάτοχοι κάρτας εργασίας πρέπει να υποβάλουν ή να παρουσιάσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους ως μέρος της διαδικασίας επαλήθευσης. Όσοι διαθέτουν ψηφιακά επαληθεύσιμα πιστοποιητικά θα πρέπει να τα ανεβάσουν στο σύστημα Πύλης Ελέγχου Εμβολιασμού της Αρχής Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου.

Όσοι δεν διαθέτουν ψηφιακά επαληθεύσιμα πιστοποιητικά θα πρέπει να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους σε αεροπορικές εταιρείες ή φορείς εκμετάλλευσης πορθμείων ή στο σημείο ελέγχου, πριν επιβιβαστούν.

Άτομα που δεν μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο ή να εισέλθουν στη Σιγκαπούρη, εκτός εάν έχουν προηγουμένως χορηγηθεί εξαιρέσεις.

Τα άτομα που εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό πρέπει να ενημερώσουν τα αρχεία εμβολιασμού τους στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών (NIR) και θα τους δοθεί περίοδος χάριτος 30 ημερών κατά την άφιξή τους στη Σιγκαπούρη για να υποβληθούν και να δείξουν ένα θετικό αποτέλεσμα ορολογικού τεστ που έγινε σε κλινική ετοιμότητας δημόσιας υγείας.

«Σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, θα τους ζητηθεί να ολοκληρώσουν το πλήρες σχήμα εμβολιασμού στη Σιγκαπούρη, διαφορετικά μπορεί να ανακληθούν τα πάσο τους», ανέφερε η ειδική ομάδα. Όσον αφορά τα εξαρτώμενα άτομα κατόχων δελτίου εργασίας, η προϋπόθεση εμβολιασμού δεν θα ισχύει για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,384 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ