Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
24.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναθεωρήσει τις συστάσεις για τα ταξίδια στο μπλοκ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναθεωρήσει τις συστάσεις για τα ταξίδια στο μπλοκ

Επιτροπή αναμένεται να αναθεωρήσει τις συστάσεις για την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ, καθώς και για τα ταξίδια προς την ΕΕ, ανακοίνωσε  η Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται σε όλη την ΕΕ, πολλά κράτη-μέλη άρχισαν να επαναφέρουν ορισμένα περιοριστικά μέτρα, βασιζόμενα συχνά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό κατά της COVID για την ασφαλή πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, τόνισε η Επίτροπος. «Για το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ συνεργάστηκαν τα κράτη-μέλη και η Επιτροπή και παρέδωσαν το μεγαλύτερο διαλειτουργικό ψηφιακό σύστημα πιστοποιητικών COVID στον κόσμο.

- Advertisement -

«Πρέπει να αποφύγουμε τον κατακερματισμό, και γι’ αυτό ο ισχυρός συντονισμός είναι το κλειδί», πρόσθεσε η Σ. Κυριακίδου. «Η στενή συνεργασία και ο συντονισμός είναι απολύτως απαραίτητοι – σε κάθε βήμα αυτού του ταξιδιού. Ενώ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια από την αρχή αυτής της πανδημίας, δεν μπορούμε να επιβάλουμε συντονισμό σε έναν τομέα όπου η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στα κράτη μέλη. Στον τομέα της υγείας δεν χρειάζονται μόνο δύο για το ταγκό, χρειάζονται 27», δήλωσε στη συνέχεια.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συστήσει ένα χρονικό όριο 9 μηνών για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμών Covid-19 για ταξίδια στο μπλοκ.

Θα προτείνει επίσης να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να υποδέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από το μπλοκ.

Καλεί επίσης τις χώρες να ανοίξουν ξανά από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσους έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρει το έγγραφο.

Τα προτεινόμενα update εισάγουν επίσης το νέο χρονικό όριο για την ισχύ των πιστοποιητικών Covid, υποδηλώνοντας ότι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις μετά την περίοδο των 9 μηνών.

Οι αναθεωρημένοι κανόνες θα επιτρέπουν επίσης τα ταξίδια στην ΕΕ για παιδιά μεταξύ 6 και 17 ετών που έχουν αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση, ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ πιέζουν ώστε το μπλοκ να εξομαλύνει τις διαφορές στους κανόνες για να συμβάλει στη διασφάλιση των ταξιδίων – οι κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει αντίθετες προσεγγίσεις για τη διάρκεια των εμβολιασμών και τον τρόπο διαχείρισης των αναμνηστικών δόσεων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,565 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ