Καλύτερες λίμνες του κόσμου

H Σλοβενία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που κήρυξε το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού στην επικράτειά της!

- Advertisement -

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες στη χώρα καταγράφονται λιγότερα από 7 κρούσματα Covid19 καθημερινά γεγονός που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή αναγγελία.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι από δω και στο εξής όσοι φτάνουν στη Σλοβενία από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα για επτά ημέρες, όπως όριζε μέτρο που είχε επιβληθεί στις αρχές του Απριλίου ενώ η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας κηρύχθηκε στην επικράτεια της Σλοβενίας στις 12 Μαρτίου.

Το μέτρο της καραντίνας για τουλάχιστον 14 ημέρες συνεχίζει να αφορά αλλοδαπούς από κράτη εκτός ΕΕ, με εξαίρεση τους διπλωμάτες και όσους εργάζονται σε μεταφορές φορτίων. Από την άλλη, όσον αφορά τους αλλοδαπούς που παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, η κυβέρνηση του Γιάνσα ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα.

Η χώρα που γειτονεύει με την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Κροατία, έχει καταγράψει 103 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί του συνόλου 1.464 κρουσμάτων μόλυνσης.

Σλοβενία

«Η Σλοβενία τιθάσευσε την επιδημία τους τελευταίους δύο μήνες…. Σήμερα παρουσιάζει την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Γιάνεζ Γιάνσα απευθυνόμενος στα μέλη του κοινοβουλίου νωρίτερα χθες.

Η αναγγελία του τέλους της πανδημίας έχει και άλλες παραμέτρους, καθώς παράλληλα σημαίνει ότι μέτρα όπως η οικονομική στήριξη στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την κρίση που προκάλεσε θα ολοκληρωθούν στα τέλη του Μαΐου.

Τέλος οι πολίτες θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούν κάποιους βασικούς κανόνες, να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου και να απολυμαίνουν τα χέρια τους όταν εισέρχονται σε κλειστούς δημόσιους χώρους, για να αποτραπεί ο κίνδυνος να αρχίσει να εξαπλώνεται ξανά ο κορονοϊός, ανέφερε η κυβέρνηση.

Λιουμπλιάνα: Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβενίας θα είναι ο επόμενος προορισμός μας!

Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την Λιουμπλιάνα, η ατμόσφαιρα θα σας συνεπάρει αμέσως μόλις πατήσετε το πόδι σας έξω από το αεροδρόμιο. 

Τιμές που ξεπερνούν τη φαντασία για αεροπορικά εισιτήρια & διαμονή για Μύκονο & Σαντορίνη από 1η Αυγούστου. Κλείστε τώρα!

Η Λιουμπλιάνα είναι ένα χάρμα οφθαλμών! Θα ξεχωρίσετε τα μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίρια, την ατμόσφαιρα αυθεντικής κομψότητας, την χαλαρότητα της καθημερινής ζωής, την πολιτιστική υπεροχή της πόλης, καθώς και την ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή της. Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την μοναδική φύση, το πράσινο και το σφρίγος αυτής της πόλης, μας πείθουν ότι η Λιουμπλιάνα είναι ένας προορισμός που δεν μπορείς να του αντισταθείς!

Γέφυρες της Λιουμπλιάνα

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
Λιουµπλιάνα, Σλοβενία

Υπαίθρια βιβλιοθήκη

Πάρκο Σλοβενία

Η υπαίθρια Βιβλιοθήκη Under The Treetops ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διαβάζουν σε εξωτερικούς χώρους και κατέληξε σε trend, όποτε μην παραξενευτείτε αν δείτε Σλοβένους με ένα βιβλίο στο χέρι να κατακλύζουν την πόλη.

Πως ο Covid-19 θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Κάστρο της Λιουμπλιάνα

Κάστρο Πριμόζ Σλοβενία

Πολλά κτίρια, από την εποχή των Αψβούργων, φέρουν ομοιότητες με εκείνα της γειτονικής Αυστρίας. Μια απότομη, διαδρομή με τα πόδια, πάνω από την Παλιά Πόλη στο Κάστρο της Λιουμπλιάνα ή με τελεφερίκ από την Πλατεία Krekov, κοντά στην κεντρική αγορά επιβάλλεται.

Δημαρχείο και Εθνική Πινακοθήκη

Άγαλμα Δράκος

Από το δημαρχείο ακούγεται το χτύπημα της καμπάνας που είναι ωδή σε μεγάλους μουσικούς, όπως ο Μπετόβεν.

Μουσείο της Λιουμπλιάνα

Βιβλιοθήκη Λιουμπλιάνα

Το Μουσείο της Λιουμπλιάνα (mgml.si) αφηγείται την ιστορία της πόλης και διαθέτει τον παλαιότερο τροχό ξύλο του κόσμου με ένα Axel.

Galerija Skuc

Galerija Skuc

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης Galerija Skuc (galerijaskuc.si) που άνοιξε το 1978, αλλά παραμένει ένας χώρος αιχμής, φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις από τους Σλοβένους και διεθνείς καλλιτέχνες.

Μην χάσετε

Πλατεία Σλοβενίας

Η επέκταση της Εθνικής Πινακοθήκης της Σλοβενίας ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο. Το παλαιότερο τμήμα, Narodni Dom Palace, ανακαινίστηκε και συνδέεται με άλλα δύο τμήματα της γκαλερί. Η συλλογή περιλαμβάνει από μεσαιωνικά και θρησκευτικά γλυπτά μεχρι σύγχρονα έργα τέχνης. Η Κρήνη Three Rivers (Carniola) γλυπτό του 1751, από τον Francesco Robba, βρίσκεται κοντά στο φουαγιέ, όπου η Ορχήστρα Δωματίου της Φιλαρμονικής Εγχόρδων θα εκτελεί μια σειρά από βραδινές συναυλίες μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Τέλος, μην παραλείψετε ένα βραδινό περίπατο στην Petkovskovo Νabrezje είναι η ιδανική επιλογή για βραδινό περίπατο, καθώς είναι γεμάτη μπαρ και καφετέριες με θέα τον οκταγωνικό τρούλο και μπαρόκ πύργους του καθεδρικού ναού.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ