Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
18 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Ταϊλάνδη από την 1η Ιουνίου απλοποιεί τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα

Η Ταϊλάνδη από την 1η Ιουνίου απλοποιεί τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα

Το Κέντρο Διοίκησης Κατάστασης COVID-19 της Ταϊλάνδης (CCSA) ενέκρινε τους απλοποιημένους κανόνες εισόδου για διεθνείς αφίξεις, με ισχύ από την 1η Ιουνίου 2022.

Οι ξένοι υπήκοοι εξακολουθούν να απαιτείται να υποβάλουν αίτηση για κάρτα Ταϊλάνδης, αλλά θα πρέπει μόνο να παράσχουν στοιχεία διαβατηρίου , εμβολιασμό και ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας 10.000 USD.

- Advertisement -

Στη συνέχεια, το σύστημα θα εκδώσει αυτόματα έναν κωδικό QR Pass της Ταϊλάνδης για τους αιτούντες. Εν τω μεταξύ, οι Ταϊλανδοί δεν θα υποχρεούνται πλέον να υποβάλλουν αίτηση για κάρτα Ταϊλάνδης. Κατά την άφιξή τους στην Ταϊλάνδη, οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο εισόδου και στη συνέχεια θα τους επιτραπεί η είσοδος και θα είναι ελεύθεροι να πάνε οπουδήποτε στο βασίλειο.

Οι μη εμβολιασμένοι/μη πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που μπορούν να ανεβάσουν αποδεικτικά αρνητικού τεστ RT-PCR ή επαγγελματικής ATK εντός 72 ωρών από το ταξίδι μέσω του συστήματος Thailand Pass θα επιτρέπεται επίσης να εισέλθουν και είναι ελεύθεροι να πάνε οπουδήποτε στο βασίλειο.

Η CCSA ενέκρινε επίσης περαιτέρω διευκόλυνση των ελέγχων COVID-19 σε εθνικό επίπεδο με τρεις χρωματικά κωδικοποιημένες ζώνες:

Τις πιλοτικές τουριστικές περιοχές ή μπλε ζώνες.
Την επιτήρηση ή την πράσινη ζώνη.
Τις περιοχές υπό αυστηρή επιτήρηση ή κίτρινη ζώνη.
Χώροι νυχτερινής διασκέδασης. όπως παμπ, μπαρ και καραόκε lounge στην πράσινη και γαλάζια ζώνη θα επιτρέπεται να επαναλειτουργούν, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης και κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών στις εγκαταστάσεις μέχρι τις 24:00. Ωστόσο, όλοι οι χώροι πρέπει να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες πρόληψης.

Η CCSA άρει επίσης την απαίτηση καραντίνας για επαφή υψηλού κινδύνου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,253LikesΚάντε Like
88,387 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ