Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Ταϊλάνδη προσφέρει εκπτώσεις κι επιδοτήσεις για να προσελκύσει ξανά τουρισμό

Η Ταϊλάνδη προσφέρει εκπτώσεις κι επιδοτήσεις για να προσελκύσει ξανά τουρισμό


Όταν έγινε γνωστό ότι χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ιταλία καλύπτουν μέρους του κόστους για τη μεταφορά και διαμονή των επισκεπτών έφτασε σαν ευχάριστη είδηση στους ταξιδιώτες όλου του κόσμου. Πριν από λίγες ημέρες και το Υπουργείο Τουρισμού της Ταϊλάνδης αποκάλυψε ότι θα προσφέρει εκπτώσεις με σκοπό να φέρει τους τουρίστες ξανά στη χώρα.

Δείτε και Ταξίδι στην Ταϊλάνδη: Ανακαλύπτουμε τα διαφορετικά «πρόσωπά» της!

- Advertisement -
Αγορά πάνω σε γόνδολα, Ταϊλάνδη

Τι θα κάνει η Ταϊλάνδη για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν σκεφτεί ένα ειδικό σχέδιο για να φέρουν ξανά τουρισμό στη χώρα, πάντα όμως με ασφάλεια για τους πολίτες και τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, η χώρα σκοπεύει να καλύψει ένα μέρος του ταξιδιού των επισκεπτών, σε συνεργασία με ταξιδιωτικά πρακτορεία και ιδιοκτήτες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους διαμονής και μεταφοράς για τους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν την εξωτική χώρα. Επίσης, με τον τρόπο αυτό θα τροφοδοτήσει μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Σας ενδιαφέρει Η Ιταλία σκέφτεται να ξαναδεχτεί τουρίστες. Η Σικελία κάνει την αρχή, επιδοτώντας τον τουρισμό

Βουδιστές μοναχοί στην Μπανγκόκ

Ο διεθνής τουρισμός αποτελούσε πάντα βασικό πυλώνα για την εθνική οικονομία της Ταϊλάνδης και οι αρχές στοχεύουν να επαναφέρουν τον τουρισμό στα επίπεδα της προ COVID-19 εποχής. Η έλευση των τουριστών δεν είναι σημαντική μόνο για τα ξενοδοχεία και τις αεροπορικές, αλλά πρόκειται να δώσει πνοή στα εστιατόρια, τα καταστήματα και τα καφέ, ενώ τα πάρκα και οι γειτονιές της χώρας θα γεμίσουν ξανά ζωή.

Διαβάστε και Μπανγκόκ: Πώς να ζήσετε αυτό το ταξίδι… like a local!

Πότε θα υποδεχτεί τουρίστες η Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη αναμένεται να αρχίσει να υποδέχεται τουρίστες από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και το Σεπτέμβριο. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ειδικά μέτρα ασφαλείας και υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλα τα ξενοδοχεία και τα αξιοθέατα της χώρας. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα πρέπει να δείχνουν ειδικά έγγραφα όποτε χρειάζεται, ως μέρος του σχεδίου B.E.S.T. (Booking, Environental, Safety, Technology).

Tι περιλαμβάνει το σχέδιο B.E.ST.

Το σχέδιο B.E.S.T. θα ορίζει τη νέα κανονικότητα για τον τουρισμό στη χώρα, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ταϊλάνδη

Όσον αφορά τις κρατήσεις (Booking in advance), θα πρέπει τα πάντα να είναι προσχεδιασμένα. Δηλαδή, ο αριθμός των επισκεπτών, τα έξοδα, η ημερομηνία, η ώρα έλευσης, όλα θα πρέπει να είναι υπολογισμένα εκ των προτέρων για τον περιορισμό του αριθμού των επισκεπτών και την τήρηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το περιβαλλοντικό κομμάτι του σχεδίου (Environmental enthusiasts) περιλαμβάνει την προώθηση υπεύθυνου τουρισμού απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Έτσι, θα γίνεται καλύτερη διαχείριση του περιβάλλοντος και θα επιλυθούν προβλήματα που προκαλούνται από τον υπερτουρισμό, όπως η ρύπανση και τα απορρίματα.

Η ασφάλεια (Safety comes first) καθορίζει ότι οι τουρίστες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να προστατεύονται και οι ίδιοι αλλά και να προλαμβάνεται η εξάπλωση του ιού στους υπόλοιπους.

Η τεχνολογία (Technology-enhanced tourist experiences) θα περιλαμβάνει χρήση ψηφιακής τεχνολογίας με τη μέθοδο track and trace. Το σύστημα εντοπισμού επαληθεύει και θα εντοπίζει κάθε άτομο και συσκευή σε πραγματικό χρόνο, πράγμα αναγκαίο για την προώθηση ασφαλούς τουρισμού στην παρούσα φάση.

“Καραντίνα” αλλιώς…

Κο Σαμούι, Ταϋλάνδη - χειμώνας
Κο Σαμούι

Η Ταϊλάνδη εστιάζει στις πιο τουριστικές περιοχές της όπως την Μπανγκόκ και τα νησιά Κο Σαμούι αποφεύγοντας επιμελώς τη χρήση της λέξης “καραντίνα” στο σχέδιο, αναφέροντας, ωστόσο, ότι θα προσφέρει “μακράς διάρκειας διαμονή” σε όσους σχεδιάζουν να μείνουν λίγες μέρες.

Αν οι διακοπές στην Ταϊλάνδη, λοιπόν, ακούγονταν μέχρι τώρα ως παράδεισος, φανταστείτε τη χώρα με λιγότερους τουρίστες, φθηνότερη διαμονή και εισιτήρια και πιο υγιή φύση. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,154 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ