Τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού τηρούνται από τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι o ιός είναι εδώ και η μετάλλαξη δέλτα μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσα σε ελάχιστο χρόνο, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.

- Advertisement -

Αν είστε από εκείνους που ταξιδεύουν με αεροπλάνο εν μέσω πανδημίας, καλό θα είναι να αποφύγετε την πιο επικίνδυνη θέση του αεροσκάφους, που δεν είναι άλλη από τις θέση στον διάδρομο.

Αν και το κάθισμα στο διάδρομο, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, ειδικά αν είστε ψηλός και θέλετε να απλώσετε τα πόδια σας, καλύτερα να το ξανασκεφθείτε. Οι αεροσυνοδοί και οι φροντιστές περπατούν συνεχώς δίπλα σας, οι επιβάτες επίσης σηκώνονται και περπατούν στο διάδρομο για να «ξεπιαστούν» ή μιλούν με άλλους επιβάτες για να περάσει η ώρα της πτήσης.

Τα στοιχεία λένε, περίπου το 80% των επιβατών στις θέσεις του διαδρόμου μετακινούνται κατά τη διάρκεια πτήσεων, σε σύγκριση με το 60% των επιβατών που κάθονται στα μεσαία καθίσματα και το 40% που κάθονται στο παράθυρο, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Αυτή η στενή επαφή με άλλα άτομα διευκολύνει τη μεταφορά των σταγονιδίων της αναπνοής.

Αν ψάχνετε για το ασφαλέστερο μέρος για να καθίσετε , σκεφτείτε το κάθισμα του παραθύρου. Ένα άλλο προνόμιο της θέσης δίπλα στο παράθυρο; Θα έχετε αρκετό χώρο στον εαυτό σας, καθώς κάποιες αεροπορικές εταιρείες αφήνουν (ευτυχώς) κενές τις μεσαίες θέσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων.

H πρώτη αεροπορική εταιρεία στις ΗΠΑ που απαιτεί να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι της

Την Παρασκευή που μας πέρασε (6/8) η United Airlines έγινε επίσημα η πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που απαιτεί από τους εργαζόμενους της στις ΗΠΑ να είναι εμβολιασμένοι κατά της covid-19, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων εταιρειών εν μέσω νέας έξαρσης της επιδημίας στη χώρα.

Ήδη εταιρείες όπως η Microsoft και η Tyson Foods έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υπαλλήλους τους.about:blank

Χθες Παρασκευή το βράδυ και η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Frontier Airlines ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοί της θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 ως την 1η Οκτωβρίου 2021 ή να επιδεικνύουν τακτικά αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Η United επεσήμανε ότι οι 67.000 Αμερικανοί εργαζόμενοί της θα πρέπει να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού από σκεύασμα το οποίο έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

United Airlines

Τα γεγονότα είναι απολύτως ξεκάθαρα: όλοι είναι πιο ασφαλείς όταν όλοι είναι εμβολιασμένοι”, τόνισαν ο εκτελεστικός διευθυντής της United ο Σκοτ Κίρμπι και ο πρόεδρος της Μπρετ Χαρτ σε επιστολή τους προς τους εργαζόμενους.

Ο Κίρμπι και ο Χαρτ εκτίμησαν ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα διαφωνήσουν με την απόφαση, αν και το 90% των πιλότων της εταιρείας και το 80% των αεροσυνοδών είναι ήδη εμβολιασμένοι κατά της covid-19.

Οι αποφάσεις των εταιρειών σχετικά με τον εμβολιασμό λαμβάνονται την ώρα που ενισχύονται οι ανησυχίες στις ΗΠΑ για μια νέα έξαρση της επιδημίας λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.

Υγειονομικοί έχουν ζητήσει να ισχύσει και πάλι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ οι εταιρείες καθυστερούν την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ