Τα ελληνικά νησιά με τα ομορφότερα χωριά - Τήνος
photo: Shutterstock

Τελευταία προστέθηκε πριν λίγο και η Τήνος στη λίστα των «κόκκινων» νησιών μαζί με την Ίο και την Πάρο, όπου η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως 5,5%, σύμφωνα με τον καθηγητή, Παθολογίας Χαράλαμπο Γώγο.

- Advertisement -

«Εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα. Θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο», σχολίασε ο κ. Γώγος, ενώ είπε ότι στην Κρήτη η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής υποστήριξε πως απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση στα εν λόγω νησιά, ώστε να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα σαν αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο.

Πρότεινε, δε, σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι, ώστε να να αποφευχθούν τα τοπικά lockdown.

Σταθεροποίηση στην υπόλοιπη χώρα

Ο καθηγητής συνεχίζοντας εξήγησε ότι με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Γώγο παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτείται για να σχηματιστεί τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μεγαλύτερο από 80% εξαιτίας του στελέχους Δέλτα που επικρατεί και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παρότρυνε όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως η εκπαίδευση και η εστίαση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν γίνει υποχρεωτικό.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ