Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί, για συγκεκριμένους λόγους, την αλλαγή του διεθνούς ονόματος της Τουρκίας, που όπως είναι σε όλους γνωστό είναι Turkey.

- Advertisement -

Μεταξύ των άλλων επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων που εκτοξεύει σχεδόν καθημερινά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να ενισχύσει το καταρρακωμένο τον τελευταίο καιρό, προφίλ του συγκαταλέγεται και το πρότζεκτ αλλαγής ονόματος της χώρας και μάλιστα του ονόματος που χρησιμοποιεί η Τουρκία στις διεθνείς συναλλαγές της και αναφορές.

Στη διεθνή γλώσσα του πλανήτη, τα αγγλικά η Τουρκία αναφέρεται ως Turkey. Όσοι όμως έχουν ταξιδέψει στη χώρα ή και είχαν ή έχουν οποιαδήποτε επαφή μαζί της, ξέρουν ότι στην τουρκική γλώσσα η χώρα αναφέρεται ως Türkiye (ακούγεται αυτό το χαρακτηριστικό ε στο τέλος).

Αυτή την εκδοχή λοιπόν θέλει να καθιερώσει διεθνώς ο Ερντογάν, επί της ευκαιρίας της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας το 2023. Ακόμα και τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Τουρκία θα αναγράφουν, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, το made in Türkiye.

Μεταξύ άλλων υπάρχει, και άλλος λόγος για τον οποίο ο Ερντογάν επιθυμεί να αλλάξει το διεθνές όνομα της χώρας του. Στα αγγλικά η λέξη turkey σημαίνει γαλοπούλα ενώ πολλές φορές στην αργκό αντιστοιχεί σε προσβλητικές εκφράσεις. Αυτό, κατά το κυβερνητικό δόγμα, πρέπει να αλλάξει.

Βέβαια με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία ίσως θα ήταν προτιμότερο (και πιο λογικό) ο Ερντογάν να ασχολείται με αυτά παρά με ήσσονος σημασίας θέματα, αν το όνομα της χώρας στα αγγλικά θυμίζει γαλοπούλα…

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ