Αεροδρόμιο Heathrow, Λονδίνο

Όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω covid-19 καταργεί η Βρετανία.

- Advertisement -

Ο Υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι από τις 4 τα ξημερώματα της προσεχούς Παρασκευής όποιος εισέρχεται στο Ην. Βασίλειο από το εξωτερικό δε θα χρειάζεται καμία πρόσθετη διατύπωση και δε θα υποβάλλεται σε οποιονδήποτε περιορισμό.

Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι φόρμες εντοπισμού επιβάτη και τα διαγνωστικά τεστ για τους μη πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

«Αυτές οι αλλαγές είναι δυνατές λόγω της χορήγησης του εμβολίου και σημαίνουν μεγαλύτερη ελευθερία εγκαίρως για το Πάσχα», σημείωσε ο κ. Σαπς.

TUI Airways: Βάζει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στις πτήσεις της

Τέλος βάζει στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας η TUI Airways και γίνεται η δεύτερη μεγάλη αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας, η οποία επιτρέπει σε όποιους το επιθυμούν, να μην λαμβάνουν το συγκεκριμένο μέτρο, που έχει ληφθεί παγκοσμίως για την προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, και η Jet2 είπε «όχι» στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους επιβάτες της, αλλά μόνο για τα δρομολόγια από τη Βρετανία προς τη Βόρεια Ιρλανδία, όπως διευκρινίζουν οι Times του Λονδίνου.

Ωστόσο, οι επιβάτες θα χρειάζεται να συνεχίσουν να φορούν τη μάσκα τους κατά την επιβίβαση και αποβίβαση από το αεροσκάφος και φυσικά μέσα στα αεροδρόμια. Στο ίδιο πλαίσιο και η Ryanair ανακοίνωσε ότι αναμένεται να άρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

TUI
tui airlines

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ