Η Βρετανία απαγόρευσε στη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot να εκτελεί δρομολόγια προς τη χώρα, αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την απαγόρευση στο κοινοβούλιο και η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας γνωστοποίησε ότι ανέστειλε την άδεια ξένου μεταφορέα της Aeroflot.Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται στην Aeroflot να εκτελεί πτήσεις προς τη Βρετανία μέχρι νεωτέρας”, αναφέρει η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι έχει υπογράψει περιορισμούς που θα απαγορεύουν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις ρωσικών αεροπορικών εταιρειών να εισέρχονται στον βρετανικό εναέριο χώρο.

Με αντίποινα για την Aeroflot απειλεί η Ρωσία το Λονδίνο

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών προειδοποίησε τη Βρετανία ότι μετά τις κυρώσεις κατά της Aeroflot, η Μόσχα θα μπορούσε να εφαρμόσει αντίποινα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, η απαγόρευση των πτήσεων του ρωσικού εθνικού αερομεταφορέα από το Λονδίνο παραβιάζει τη διμερή συμφωνία για την ασφαλή και αποτελεσματική των εναέριων οδών μεταξύ των δύο κρατών και η Μόσχα ενδέχεται να προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα σε αντίποινα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία , το Λονδίνο απαγορεύει τις δραστηριότητες της Aeroflot στο Ηνωμένο Βασίλειο και επίσης επιβάλλει κυρώσεις σε ορισμένες επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

«Έχει σταλεί ειδοποίηση στις αεροπορικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την ανάγκη συμμόρφωσης με τις διατάξεις της συμφωνίας για τις αεροπορικές υπηρεσίες. Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόσει αντίμετρα σύμφωνα με τις διατάξεις της διακυβερνητικής συμφωνίας προκειμένου ,να συμμορφωθεί η Βρετανία με την αρχή της ισοτιμίας και την παροχή ίσων δικαιωμάτων για τις καθορισμένες αεροπορικές εταιρείες», αναφέρει η ρωσική υπηρεσία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών σημείωσε ότι μόνο στις 25 Φεβρουαρίου, οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει 70 πτήσεις στον ρωσικό εναέριο χώρο, καθώς και δύο πτήσεις στη γραμμή Λονδίνο-Μόσχα.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ