Nishiyama Onsen Keiunkan παλαιότερο ξενοδοχείο Ιαπωνία

Το παλιότερο ξενοδοχείο του κόσμου είναι το 5 αστέρων Nishiyama Onsen Keiunkan στην Ιαπωνία και όπως είναι φυσικό κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες και είναι μνημείο καθώς χρονολογείται από 705 μΧ! Το άνοιξε τότε ο Fujiwara Mahito και μπορεί η μορφή του να έχει αλλάξει αλλά η λειτουργία του συνεχίζεται εδώ και… 1300 χρόνια από τους απογόνους του, συνολικά 52 γενιές!

Για να συνειδητοποιήσει κανείς την ηλικία του ξενοδοχείου αρκεί να σκεφτεί πως ξεκίνησε να λειτουργεί περίπου 300 χρόνια πριν φτάσουν οι Βίκινγκς στην Αμερική και 225 χρόνια πριν την ίδρυση του βασιλείου της Αγγλίας!

Δείτε εδώ τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο

Εκτιμάται πως σχεδόν… όλοι έκαναν κάποια στιγμή ένα πέρασμα από το Keiunkan: από πολιτικούς ως σαμουράι. Οι περισσότεροι έρχονταν για τον ίδιο σκοπό, τις θερμές πηγές του ξενοδοχείου, που ρέουν από το άνοιγμά του έως σήμερα.

Ο παράγοντας που επηρέασε τη μακροβιότητα του ξενοδοχείου φαίνεται πως είναι η οικογενειακή εμπειρία και αυθεντία στη διαχείριση και διοίκησή του. Στο Trip Advisor οι περισσότερες κριτικές κινούνται στις αξιολογήσεις από «άριστα» έως «πολύ καλά».

Το ξενοδοχείο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και ανακαινίστηκε το 1997. Διαθέτει 37 δωμάτια– μερικά με ανοιχτά λουτρά κι άλλα με πλατφόρμα για παρατήρηση του φεγγαριού- καραόκε μπαρ και εστιατόριο που σερβίρει τοπικές λιχουδιές.

Το απόλυτο road trip στην Νέα Ζηλανδία!

Το κόστος διαμονής ξεκινά από περίπου τα 450 δολάρια την βραδιά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Nishiyama Onsen Keiunkan
Θερμές πηγές Nishiyama Onsen Keiunkan
Nishiyama Onsen Keiunkan, θερμές νερά
Το εξωτερικό του Nishiyama Onsen Keiunkan, Ιαπωνία
Δείπνο στο ξενοδοχείο Nishiyama Onsen Keiunkan

Δείτε και το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο που έχει μόνο ένα δωμάτιο

Φαντάζει σίγουρα παράδοξο ένα ξενοδοχείο με μόνο ένα δωμάτιο, ειδικά όταν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολυτελή καταλύματα με όλες τις ανέσεις. Κι όμως το Eh’häusl Hotel στο Amberg της Γερμανίας κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες ως το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο!

Το Eh’häusl Hotel είναι εύκολο να το προσπεράσετε, αφού βρίσκεται στριμωγμένο ανάμεσα σε δύο σπίτια, ωστόσο είναι από τα πιο διάσημα, καθώς κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες ως το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο

53 τ.μ. σε ένα ιστορικό κτήριο 280 ετών

Η μοναδική ιστορία του περίεργου ξενοδοχείου Eh’häusl το καθιστά ιδανικό ρομαντικό προορισμό. Το 1728 όταν κατασκευάστηκε στο Amberg τα ζευγάρια που επιθυμούσαν να παντρευτούν έπρεπε να παρέχουν αποδείξεις γαιοκτησίας στην πόλη. Κάτι που απέκλειε τους φτωχούς από τον γάμο.

Δείτε και το εκπληκτικό ξενοδοχείο στην Ελβετία που δεν έχει…τοίχους! (photos)

Είσοδος και εσωτερικό από το Eh’häusl  στη Γερμανία

Ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας κατάφερε να βρει παραθυράκι στον νόμο για τους ανθρώπους που δεν είχαν ιδιοκτησία. Έχτισε ένα σπίτι 53 μόλις τετραγωνικά σε ένα σοκάκι 2,5 μέτρων και το πούλησε σε ένα ζευγάρι που ήθελε να παντρευτεί. Μετά τον γάμο το ζευγάρι το πούλησε σε άλλο ζευγάρι και πάει λέγοντας η ιστορία των αγοραπωλησιών…

Το “σπίτι του γάμου” και η δημοφιλία του

Το όνομα του ξενοδοχείου σημαίνει “σπίτι του γάμου”, κάτι που επεξηγεί και την αρχική του χρησιμότητα. Το μίνι ξενοδοχείο των 280 ετών διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι με τζάκι, ένα δεύτερο σαλόνι και ένα μπάνιο με μπανιέρα υδρομασάζ.

Το δωμάτιο στο μικρότερο ξενοδοχείο

Πρόκειται για ένα κουκλίστικο ξενοδοχείο που παρέχει όλες τις ανέσεις και μπορεί να ικανοποιήσει και το πιο απαιτητικό… ζευγάρι, καθώς ενδείκνυται για διαμονή ζευγαριών. Η διανυκτέρευση πάντως είναι λίγο ακριβή, καθώς κοστίζει περί τα 240 ευρώ τη βραδιά.

Το μπάνιο στο ξενοδοχείο των 53 τετραγωνικών
Λεπτομέρεια από το μπάνιο στο Eh’häusl
Το καθιστικό στο Eh’häusl  στη Γερμανία
Η είσοδος στο Eh’häusl το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ